Svjetsko studentsko takmičenje u igrici Valorant

Red Bull Campus Clutch pored Crne Gore, u regionu će se održati i u sjevernoj Makeoniji i ovo je ujedno prvi gejming turnir koji se održava širom svijeta

1660 pregleda 0 komentar(a)
Poster za kvalifikacije, Foto: Red Bull Campus Clutch
Poster za kvalifikacije, Foto: Red Bull Campus Clutch

Svjetsko studentsko takmičenje u Valorantu, Red Bull Campus Clutch biće održano u julu, a kvalifikacije za Crnu Goru već 3. aprila.

Kako je saopšteno, pobjednički tim nacionalnog finala, pored prilike da se bori na Svjetskom finalu i osvoji 20.000€, dobiće i nagrade koje je obezbijedio Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG).

„Imajući u vidu da je Red Bull Campus Clutch prvi globalni studentski turnir u gejmingu za igru o kojoj se najviše govori – Valorant, Savez elektronskih sportova je odlučio da podrži njegovo održavanje. Sa više od 50 zemalja učesnica, ovo je najveći događaj ove vrste“, saopštio je Filip Šoć, u ime SESCG.

U saopštenju se navode i uputstva kako se prijaviti za učešće na takmičenju:

"Prvo što treba da uradite je da formirate tim, ali čak i ako ne uspijete da formirate tim, možete da se pridružite postojećem timu kao solo igrač. Tim se mora sastojati od 5 igrača, svih starijih od 18 godina i upisanih na fakultet (ne moraju svi biti sa istog univerziteta). Tim mora ostati gotovo nepromijenjen tokom svih faza turnira, a samo jednom igraču je dozvoljeno da se mijenja u bilo kojoj fazi turnira. Za vrijeme turnira, jedan igrač može biti član samo jednog tima".

Kako kažu, četiri najbolje plasirane ekipe iz kvalifikacija se plasiraju u nacionalno finale, a najbolji tim prolazi u prvo masovno globalno finale u Valorant-u, koje je zakazano za jul 2021. godine.

Takođe ističu da će se Red Bull Campus Clutch pored Crne Gore, u regionu održati i u sjevernoj Makeoniji i ovo je ujedno prvi gejming turnir koji se održava širom svijeta.

"Iako je Valorant igrica pucanja u prvom licu (FPS), igra se u timovima od po pet igrača, što je savršeno za igrače koji imaju dobro istrenirane reflekse za izvođenje preciznih pokreta oružjem. Stvoren od kreatora League of Legends, Riot Games, Valorant je igra zasnovana i fokusirana na sistemu Search and Destroy, gde jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe. Nešto poput CS: GO, ali sa jednom velikom razlikom - možete igrati magiju i „dobiti magične trikove u rukavu“ objašnjavaju u saopštenju.

Kvalifikacije su Crnoj Gori su 3. aprila, a možete se prijaviti na ovom linku.

Bonus video: