Razvoj opcije u ranoj fazi

Redit tajno istražuje funkciju glasovnog grupnog ćaskanja

Glasovno ćaskanje, što nije zvanično ime projekta, moglo bi da bude deo Reditovog programa za omogućavanje interakcija u okviru zajednica, koji je najavljen u avgustu 2020.

3130 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nova funkcija „Redita“ moglo bi da bude glasovno ćaskanje koje vode moderatori, uz učešće više hiljada korisnika. Razvoj opcije je još u ranoj fazi i označen je kao povjerljiv.

Glasovno ćaskanje, što nije zvanično ime projekta, moglo bi da bude deo Reditovog programa za omogućavanje interakcija u okviru zajednica, koji je najavljen u avgustu 2020. godine.

Primjeri funkcija koje su u okviru tog „eksperimenta“ prvobitno obećane uključuju „mogućnost otpremanja i strimovanja video-zapisa visokog kvaliteta“ i „ubacivanje GIF-ova u komentare“.

Diskord (Discord), usluga grupnog ćaskanja, ima sličan plaćeni plan koji se naziva server boosts, a koji omogućava „kolektivne pogodnosti“ poput većeg kvaliteta zvuka, dodatnih slotova za emodžije, veću količinu aplouda.

"Novi eksperiment pomaže u sagledavanju granica do kojih možemo da idemo i da dodamo funkcije koje je ‘lijepo imati’ za subreditere“, objasnio je jedan od administratora Redita u avgustu prošle godine.

"Počinjemo sa nekoliko ručno odabranih funkcija i očekujemo da ćemo ih dodati još kako budemo dobijali informacije od korisnika i zajednica koje su se odlučile za naše rano testiranje“, naveo je tada administrator.

Ovakav potez Redita - da uvede neki oblik glasovnog ćaskanja, uslijedio bi nakon velikog interesovanja.

Klabhaus (Clubhouse) je možda najpoznatiji primjer za aplikacije koje audio razgovore stavljaju na prvo mjesto.

Tviter takođe testira svoju verziju glasovnog ćaskanja. Nazvana je Spejsiz (Spaces), a dostupna je i u Srbiji.

Fejsbuk navodno takođe radi na ovakvoj funkciji.

Preporučujemo za Vas