HTC greškom otkrio novi bežični VR sistem

Izgled i karakteristike Vive Air sistema procurele su kada je IF World Design Guide Awardsiz Njemačke predstavio najnoviji spisak pobjednika

4862 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Umjesto na događaju koji je zakazan za 11. i 12. maj, HTC je greškom prikazao Vive Air bežični VR sistem koji pokazuje potpuni zaokret u dosadašnjem dizajnu.

HTC je već neko vrijeme najavljivao da radi na novom bežičnom VR sistemu koji bi trebao da zamijeni postojeći proizvode iz ove linije. Ono što nam se posebno svidelo je što je HTC konačno shvatio da mlataranje u VR svijetu utiče to da se korisnici znoje, pa je novi HTC Vive Air dizajniran kao fitnes oprema.

Izgled i karakteristike HTC Vive Air sistema procurele su kada je IF World Design Guide Awardsiz Njemačke predstavio najnoviji spisak pobjednika početkom ovog mjeseca. Nije najjasnije kada je HTC poslao slike i karakteristike uređaja, ali to sada i nije mnogo bitno. Ono što jeste bitno je da je HTC sa novim bežičnim sistemom potpuno drugačije pristupio ovom tipu uređaja.

Prema opisu sa sajta Vive Air je specijalno dizajniran za virtuelni fitnes, sa korišćenjem lakših materijala, optimizovanih za dugotrajno korišćenje visokog intenziteta. Inspiraciju za novi dizajn Vive je dobio od sportskih patika, pa je jedan od prioriteta novog uređaja udobnost i cirkulacija vazduha kako bi se eliminisalo znojenje.

Posebno su dopadljivi odvojivi djelovi koji se mogu skinuti i oprati nakon upotrebe, kao i celokupna lagana konstrukcija koja ne opterećuje glavu težinom. HTC se nije oglašavao povodom procurelih fotografija, ali je prije sedam dana najavljen livestream ViveCon događaj za 11. i 12. maj. Za sada nema tehničkih specifikacija uređaja i Vive Air jako podsjeća na Oculus Quest, koji je zaseban uređaj, bez PC-ja, žica, kablova i kamera za praćenje.

Početkom prošlog mjeseca, HTC je najavio dodatnu opremu za Vive Pro u vidu dodatka za praćenje izraza lica i novu verziju - Vive Tracker 3.0 koji se montira na ruke ili noge za preciznije radnje u igrama koje to zahtijevaju. Vive Air potpuno je drugačiji od sadašnjeg koncepta i može biti da se radi o specijalno prilagođenoj verziji za fitnes.

Bonus video: