NVIDIA usitnjava svoje akcije danas! Šta to znači za investitore?

Upravni odbor kompanije NVIDIA izjavio je da usitnjavaju akcije kako bi „učinili vlasništvo nad akcijama dostupnijim investitorima i zaposlenima“. To znači da će cijena pojedinačne akcije biti niža za onoga ko želi da je kupi

41758 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit prime
Foto: Limit prime

Usitnjavanje akcija je prilično jednostavan posao. Počinje tako što kompanija najavljuje podjelu akcija i savjetuje investitore koliko će dodatnih akcija dobiti, datum evidencije transakcije i kada će nove akcije biti distribuirane. Kompanija Nvidia je upravo to i uradila 26. maja ove godine.

NVIDIA - tehnološki gigant

NVIDIA je tehnološki gigant sa sjedištem u Santa Klari u Kaliforniji. Korporacija je vodeći proizvođač računarskih čipova i lider u proizvodnji grafičkih kartica za sektor igara.

Čipovi ove kompanije ugrađeni su u sve elektronske uređaje, od satova do satelita. Naročito su važni za proizvodnju mobilnih telefona, gaming konzola kao i za automobilsku i vojnu industriju. Danas se savremeni život i tehnološki napredak ne mogu zamisliti bez NVIDIA-e.

Na našem infografiku možete vidjeti izvanredne rezultate ove kompanije. Prihodi NVIDIA-e u prvom kvartalu porasli su za 84% u odnosu na prethodnu godinu, a zarada po akciji porasla je za 106%. NVIDIA-in prihod od 5,66 milijardi dolara premašio je cilj od 5,3 milijardi dolara. Prihod u segmentu igara skočio je za 106% zbog velike potražnje za jedinicama grafičke obrade kompanije koje koriste igrači.

26. maja, zajedno sa prihodima za prvi kvartal, kompanija je objavila planove za peto usitnjavanje akcija od izlaska na tržište ‘97. Usitnjavanje 4 za 1 održaće se danas (20. Jula 2021).

promo
foto: Limit Prime

Šta usitnjavanje znači za kompaniju i akcionare?

Upravni odbor kompanije NVIDIA izjavio je da usitnjavaju akcije kako bi „učinili vlasništvo nad akcijama dostupnijim investitorima i zaposlenima“. To znači da će cijena pojedinačne akcije biti niža za onoga ko želi da je kupi.

Kada dođe do usitnjavanja, investitori će dobiti četiri akcije za svaku akciju koju posjeduju. Cijena postojećih akcija podijeliće se sa četiri. Na primjer, umjesto da posjeduju jednu akciju od oko 760 dolara, nakon podjele, investitori će posjedovati četiri akcije po cijeni od 190 dolara.

Sa impresivnim rastom kompanije i sve značajnijom ulogom cloud computinga i vještačke inteligencije u svijetu i uz aktuelno usitnjavanje, postoji puno razloga da obratite pažnju na poslovanje ove kompanije i potencijalno investirate.

Kako da iskoristite ovu situaciju na tržištu?

Ovo je možda idealno vrijeme da razmislite o investiranju u CFD-ove (“Contract For Difference”), koji predstavljaju idealan način trgovine koji vam omogućava da potencijalno zaradite kako u slučaju pada, tako i u slučaju rasta cijena akcija.

Ako još uvijek niste započeli, otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin