Telenor: Nezavisni test kao reper za odabir mobilne mreže

Zbog toga su u Telenoru, kako ističe Đurović, sve podredili korisniku, od prvih kontakata korisnika sa kompanijom, aktivacije Sim ili eSim kartice, automatskih podešavanja uređaja, pouzdanosti prilikom korišćenja servisa, pa do jednostavnog plaćanja mjesečnih računa

13683 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telenor
Foto: Telenor

Slično kao prilikom kupovine automobila ili nekih tehničkih uređaja, nezavisni test, recenzija mobilne mreže trebalo bi da bude jedan od ključnih faktora i prilikom odabira mobilne mreže, ocijenio je komercijalni direktor Telenora Brano Đurović.

Kompanija Telenor je drugi put zaredom dobila prestižno priznanje BEST IN TEST na nezavisnom mjerenju kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori, kao najbolja mobilna mreža na testu, tokom dva ciklusa mjerenja u 2020. i 2021. godini.

Đurović je objasnio da je mjerenje sprovela renomirana tehnološka kompanija Umlaut, koja ocjenjuje kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu crowdsourcing metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo.

"Realizovana mjerenja i Best in Test priznanje pružaju korisnicima realnu sliku o tome kakvo će komparativno iskustvo i kvalitet imati prilikom korišćenja Telenor mobilne mreže u odnosu na ostale mreže, na nivou cijele teritorije Crne Gore. Ovo priznanje bi, po mom mišljenju, trebalo biti dovoljan i presudan razlog da korisnici odaberu Telenor mrežu,“ kaže Đurović.

On je kazao da je uloga mobilnih operatora, a samim tim i Telenora sve veća u svakodnevnom životu građana i u periodu manjeg intenzitieta Covid-19 pandemije, sve aktivnosti koje su se digitalizovale tokom pandemije nastavile su da se u velikoj mjeri realizuju putem digitalnih kanala.

"Upravo zbog toga želimo da omogućimo korisnicima stalnu povezanost i pružimo relevantna digitalna rješenja kvaliteno i jednostavno, kako bi im ostalo više vremena da izbalasniraju svoje živote, brojne poslovne i privatne obaveze. Naš cilj je da iskustvo korisnika u korišćenju naše mreže bude kvalitetno, a i istovremeno jednostavno bez nepotrebnih barijera i izazova - „problem free“,“ istakao je Đurović.

Đurović
Đurovićfoto: Telenor

Zbog toga su u Telenoru, kako ističe Đurović, sve podredili korisniku, od prvih kontakata korisnika sa kompanijom, aktivacije Sim ili eSim kartice, automatskih podešavanja uređaja, pouzdanosti prilikom korišćenja servisa, pa do jednostavnog plaćanja mjesečnih računa.

"Dosta ulažemo u korisničku podršku i brzi odziv i rješavanje korisničkih problema u prvoj interakciji. Primjetan je trend da korisnici sve više biraju digitalni vid podrške kroz redizajniranu Moj Telenor aplikaciju, koja je najlakši i najbrži način za upravljanje svojim brojem, provjeru potrošnje i stanja na računu, aktivaciju usluga i plaćanja računa u realnom vremenu,” kazao je Đurović.

On je dodao da se prilikom odabira Telenor mreže preporučujeizbor atraktivnih postpejd paketa iz Total familije, koji sadrže neograničene minute i poruke prema svim mrežama u Crnoj Gori, atraktivnu količinu internet saobraćaja i veći izbor aplikacija uključenih u mjesečnu pretplatu.

"Od 1. jula, neograničeni minuti i poruke i internet saobraćaj se mogu bez dodatnog troška koristiti i u romingu u regionu Zapadnog Balkana. Samim tim, Total paketi su najkompletnije rješenje na tržištu koje u potpunosti zadovoljava korisničke potrebe za mobilnim telekomunikacijama,“ poručio je Đurović.

On je kazao da Telenor značajno doprinosi razvoju crnogorske turističke ponude kroz kreiranje atraktivnih turističkih pripejd paketa, koji su prepoznati kako u našoj zemlji, tako i u regionu.

Telenor
foto: Telenor

"Nastavljamo i sa našom platformom podrške zaštiti životne sredine i akcijom reciklaže starih mobilnih uređaja. Ova aktivnost je prepoznata i jednistvena na tržištu a imamo više nego odličan odziv korisnika te smo samo u toku 2021. godine reciklirali blizu 3000 starih telefona. Telenor će i dalje podržati akciju sa specijalnim popustom na sve nove uređaje u ponudi, što je jedinstvena prilika za prelazak sa starog na novi mobilni telefon uz istovremenu podršku zaštiti životne sredine,“ kazao je Đurović.

On je naglasio da je posebna pogodnost prilikom kupovine novog uređaja mogućnost plaćanja na 24 rate, bez dodatne kamate i uz bržu i jednostavnu proceduru odobrenja koja se odvija u Telenor poslovnicama ili na www.telenor.me za postojeće korisnike.