Otvorena registracija za četvrti Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana

Samit se održava kao dio Berlinskog procesa i kao inicijativa Regionalnog savjeta za saradnju

2156 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Crna Gora će od 11. do 13. oktobra biti domaćin četvrtog Digitalog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6) na kome će biti razmijenjene dobre prakse i dostignuća u procesu digitalne transformacije, kao i definisani budući pravci djelovanja, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Registracija za četvrti Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana je otvorena, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem sljedećeg LINKA.

Samit, kao jedan od najznačajnih regionalnih događaja u oblasti digitalizacije će, kako je saopšteno, okupiti predstavnike vlada regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Savjeta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih javnosti.

“Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz i razmjena dobrih praksi na Zapadnom Balkanu, isticanje razvoja i dostignuća Digitalne agende, definisanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom u kontekstu procesa digitalne transformacije. Tematski je podijeljen na četiri oblasti i to: digitalna ekonomija, digitalne vještine i kompetencije, digitalna infrastruktura i povezanost i povjerenje i bezbjednost”, naveli su iz ministarstva.

Samit će biti održan u hibridnom i online format, a trećeg dana, 13. oktobra biće organizovan sastanak na visokom nivou koji će okupiti premijere WB6 na zajedničkom putu digitalne transformacije i procesa integracija.

Digitalni samit Zapadnog Balkana 2021. održava se kao dio Berlinskog procesa i kao inicijativa Regionalnog savjeta za saradnju, a važnost samita, kako je saopšteno, potvrđena je i kroz novi četvorogodišnji akcioni plan 2021-2024, za zajedničko regionalno tržište (Common Regional Market – CRM).

Domaćin i organizator ovogodišnjeg izdanja je Ministarstvo javne uprave digitalnog društva i medija ispred Vlade Crne Gore dok je generalni sponzor kompanija M:TEL.

Bonus video: