zbog tužbe za nepoštovanje intelektualne svojine

Rusija zabranila prodaju Samsung telefona

Švajcarska kompanija SQWIN SA je podnijela tužbu u kojoj tvrdi da Samsung Pay krši njen patent za sistem elektronskog plaćanja koji je registrovan u Rusiji

11752 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rusija je zabranila kompaniji Samsung Electronics da uvozi i prodaje 61 model pametnih telefona u Rusiji zbog tužbe za nepoštovanje intelektualne svojine koja se odnosi na Samsung Pay sistem.

Švajcarska kompanija SQWIN SA je podnijela tužbu u kojoj tvrdi da Samsung Pay krši njen patent za sistem elektronskog plaćanja koji je registrovan u Rusiji. Samsung je odgovorio da je podnijeta žalba na postupak i da do daljeg neće davati izjave na ovu temu. Sa druge strane, SQWIN SA nije takođe želio da komentariše žalbu koju je uložio Samsung.

Prema presudi koju je 19. oktobra donio Arbitražni sud u Moskvi, čak 61 model Samsung telefona je dobilo zabranu da se uvozi i prodaje u Rusiji, upravo zbog krađe intelektualne svojine. Prvobitnom sudskom odlukom 27. jula potvrđena je podnijeta tužba, ali nisu navedeni uređaji koji su u pitanju, zbog čega je SQWIN SA uloži u avgustu žalbu. Posljednja odluka suda je iznijela spisak svih uređaja na koji se presuda odnosi. Na ovu presudu je moguće uložiti žalbu u narednih mjesec dana.

Tužbe između velikih kompanija su postale sve učestalije, a nije više novina da se određeni proizvođači zabranjuju u drugim državama. Međutim, na korisničko iskustvo se pravni ratovi ne reflektuju, pa se ne može reći da određeni brend zbog sudskih presuda gubi na popularnosti, piše PC Press.

Preporučujemo za Vas