Gasi se kineska verzija popularne igre Fortnajt

Fortnajt je kroz godine postao kulturološki fenomen, pa je tako, između ostalih, samo lani ugostio velike muzičke zvijezde poput Maršmeloua i Travisa Skota

1695 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gasi se kineska verzija popularne videoigre Fortnajt.

Igra je prestala da prihvaai registracije novih igrača i nije dostupna za preuzimanje od ponedjeljka, objavljeno je na službenim stranicama Fortnajta, prenosi CNN.

Serveri će se ugasiti 15. novembra, što znači da nakon tog datuma igrači više neće moći da igraju popularnu igru.

Fortnajt je lansiran u julu 2018. godine u Kini, razvio ga je Epik gejms u saradnji s Tencentom. Tencent, kineski internetski i gaming gigant, otkupio je oko 40 posto Fortnajtovih dionica prije gotovo deset godina.

Fortnajt je svjetski popularna igra u kojoj se do 100 igrača bori jedan protiv drugoga u određenom vremenu. Pobjednik može biti samo jedan.

Fortnajt je kroz godine postao kulturološki fenomen, pa je tako, između ostalih, samo lani ugostio velike muzičke zvijezde poput Maršmeloua i Travisa Skota.

Takođe, u igri su emitovana i tri filma poznatog redatelja Kristofera Nolana - Inception, Batman: Početak i Prestiž.

Do novembra 2020. Fortnite je zabilježio više od 350 miliona registrovanih igrača, objavili su na Tvitteru.

U ovonedjeljnoj objavi o gašenju igre Fortnajt se naziva "beta-testom" same igre. Nije rečeno zašto se gasi, ali je poslataa zahvalnica igračima koji su je dosad igrali i pritom "učestvovali u njenom testiranju".

Bonus video: