TELEMACH ima najbrži internet* u Crnoj Gori pokazalo istraživanje kompanije Ookla®

Istraživanje je sprovedeno na preko 180 hiljada testova korisnika širokopojasnog interneta, uključujući i testove putem WiFi konekcija

30471 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telemach
Foto: Telemach

Kompanija Telemach saopštila je danas zvanične rezultate mjerenja zasnovanih na preko 180 hiljada testova korisnika Speedtest® aplikacije koji su potvrdili da Telemach ima najbrži internet u Crnoj Gori*.

Na osnovu testova sprovedenih od strane korisnika putem aplikacije Speedtest® kompanije Ookla, svjetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, Telemach internet u trećem i četvrtom kvartalu 2021. godine ostvario je ocjenu 55,62 Speed ScoreTM što je najbolji rezultat u Crnoj Gori[1]

Istraživanje sprovedeno na preko 180 hiljada testova korisnika širokopojasnog interneta, uključujući i testove putem WiFi konekcija od 1.7. do 31.12.2021. godine zvanično je potvrdilo da je internet kompanije Telemach Crna Gora najbrži.

„Priznanje za najbržu fiksnu mrežu koje je stiglo od kredibilne kompanije kao što je Ookla® potvrda je kvaliteta usluga koje Telemach godinama unazad pruža svojim korisnicima. Svi znamo koliko komplikacija nestanak internet mreže može da prouzrokuje kako na poslu, tako i u privatnom životu. Zato nam je važno da sada imamo i zvaničnu potvrdu da korisnici Telemacha dobijaju najbolju uslugu fiksne mreže u Crnoj Gori. Ovo je za nas dodatni vjetar u leđa i priznanje da sva ulaganja koja imamo na crnogorskom tržištu direktno utiču na kvalitet života i povezanost naših korisnika u bilo kojem trenutku. Nastavljamo i dalje da budemo lideri u inovacijama i da, kroz najbrže i najkvalitetnije usluge, donosimo budućnost u domove širom naše zemlje“, rekao je izvršni direktor Telemacha Milija Zeković.

Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod mjerenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je riječ o ovoj industriji, na osnovu podataka dobijenih na preko 10 miliona korisničkih testova dnevno.

„Speedtest nagrade, koje dodjeljuje Ookla®, rezervisane su za elitne telekomunikacione operatore koji su pružili izuzetne performanse i pokrivenost na tržištu. Sa zadovoljstvom kompaniji Telemach uručujemo nagradu za najbržu fiksnu mrežu u Crnoj Gori. Ovo priznanje je svjedočanstvo njihove izuzetnosti, i priznanje njihovog izuzetnog učinka od strane korisnika u trećem i četvrtom kvartalu 2021. na osnovu rigorozne analize Ookla® testova sprovedenih pomoću Speedtest analize”, rekao je Doug Suttles, izvršni direktor kompanije Ookla®.

Telemach je jedan od vodećih kablovskih operatora u Crnoj Gori. Nakon akvizicije United Group-e 2015. kompanije je ušla u društvo najvećih operatora u regionu - SBB-a u Srbiji, Telemach-a u BiH i Sloveniji. Iste godine startuju sa pruženjem usluge širokopojasnog interneta. Iza kompanije je dugogodišnje iskustvo u pružanju digitalnog signala svojim korisnicima, a još 2006. Telemach je prvi uveo digitalno televiziju, lansiranjem satelitske usluge Total TV. Kompanija je nastavila sa inovacijama, pa je 2018. lansirala EON, vodeću TV platformu u Jugoistočnoj Evropi, koja je donijela najsavremeniju tehnologiju i potpuno novi pristup gledanju televizije. EON profili, EON Kids, te EON Connect dodatno su unaprijedili korisničko EON iskustvo.

Uz kontinuiranja ulaganja, Telemach korisnicima u Crnoj Gori jedini nudi internet brzinu do 1 Gbps na optičkoj mreži u Giga gradovima - Podgorici, Baru i Nikšiću.

Telemach posluje u okviru United Grupe, vodeće telekomunikacione i medijske kompanije u Jugoistočnoj Evropi.

O kompaniji Ookla®:

Ookla® je globalni lider u analizi mobilnih i širokopojasnih mreža, aplikacijama za testiranje i srodnim tehnologijama. Speedtest® je vodeća platforma za testiranje mreže kompanije Ookla, koja svakog dana prikuplja stotine miliona podataka o performansama i kvalitetu mreža širom svijeta.

Operatori, kompanije i vladine agencije podjednako se oslanjaju na Ookla za neuporedive i trenutne informacije o stanju mreža i onlajn usluga. Ookla portfolio rješenja za preduzeća takođe uključuje Dovndetector®, koji pruža analizu stanja statusa i prekida u realnom vremenu u različitim industrijama kao što su mrežne usluge, finansije i igre na sreću.

Ookla je deo Ziff Davis (NASDAQ: ZD), digitalne medijske i internet kompanije čiji portfolio uključuje vodeće brendove u oblasti tehnologije, zabave, kupovine, zdravlja, sajber bezbjednosti i marketinško-tehnološkim alatkama. Sjedište kompanije Ookla nalazi se u Sijetlu u SAD, sa kancelarijama širom svijeta.

Za više informacija posjetite www.ookla.com.

[1] Speed ScoreTM uključuje mjerenje download i upload brzine u Crnoj Gori kako bi se procijenila brzina postignuta na mreži.

* Najbrža fiksna internet mreža prema Ookla® na osnovu mjerenja aplikacije Speedtest Intelligence® za period od 01.07. do 31.12. 2021. Ookla zaštitni znak se koristi uz dozvolu.