Startovao najveći program edukacije iz oblasti ICT-a

Cortex akademija predstavlja objedinjene programe edukacije članica klastera ICT Cortex, koji su namijenjeni djeci, studentima, srednjoškolcima, ali i svima onima koji žele da se specijalizuju, prekvalifikuju ili unaprijede postojeća znanja u nekoj od oblasti ICT-a

2352 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ictcortex.me
Foto: ictcortex.me

Klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore - ICT Cortex, u saradnji sa svojim članicama i podršku partnera Crnogorskog Telekoma i Help Montenegro, organizuje masovnu edukaciju iz oblasti ICT-a.

U aplikacionoj fazi su pristigle čak 1292 prijave, pa će program Cortex akademije, zbog velikog interesovanja, biti realizovan u nekoliko faza.

Prva grupa koja je startovala sa kursevima na Cortex akademiji su srednjoškolci iz šest Opština Crne Gore - Bijelo Polje, Berane, Nikšić, Pljevlja, Rožaje i Podgorica.

Grupa obuhvata 300 učenika iz 10 škola, koji su se prijavili radi sticanja teorijskog znanja, a potom obavljanja prakse iz oblasti web i mobile developmenta u kompanijama članicama ICT Cortexa.

Kako su saopštili iz ICT Cortexa, svi srednjoškolci su početkom februara uspješno startovali sa kursevima i pripremanjem za praksu, koja će biti izuzetna prilika za sticanje praktičnih znanja neophodnih za traženje ili dobijanje zaposlenja i dalje akademsko usavršavanje.

Drugu grupu polaznika koji su aktivni na obukama Cortex akademije čine kandidati koji edukaciju pohađaju u nekoj od 13 kompanija edukatora, članica ICT Cortexa. Iz ove grupe primljeno je 150 kandidata od kojih većina već pohađa odabrani kurs, dok će ostali startovati u skladu sa internim programom obuka kompanija edukatora.

Kandidati za treću grupu, njih 150 koji su primljeni za pohađanje online kurseva na Cortex akademiji, startuju krajem ove i početkom sljedeće sedmice.

“Zbog velikog interesovanja i ogromnog broja prijava, a ograničenog broja mjesta na online platformi kao i infrastrukturnih kapaciteta, morali smo odraditi kvalitetnu selekciju na temelju svih pristiglih prijava. Svakako, ponosni smo na činjenicu da prva generacija Cortex akademije startuje sa čak 600 polaznika.” - saopšteno je iz ICT Cortex-a, uz zahvalnost na strpljenju svim prijavljenim kandidatima.

Cortex akademija predstavlja objedinjene programe edukacije članica klastera ICT Cortex, koji su namijenjeni djeci, studentima, srednjoškolcima, ali i svima onima koji žele da se specijalizuju, prekvalifikuju ili unaprijede postojeća znanja u nekoj od oblasti ICT-a: projektnog menadžmenta, marketinga, programiranja, softver testiranja i dizajna.

Bonus video: