Lako do najsavršenijih fotografija uz nove moćne Samsung telefone!

Nova serija Samsung telefona S22 nam donosi najnaprednije iskustvo sa kamerom, baziranoj na vještačkoj inteligenciji koja vaše fotografije podiže na viši nivo.

39801 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Ukoliko samo pomislite da svijet tehnologije odmara, te da sigurno ne postoji bolje od najboljeg, prevarili ste se! To nam redovno dokazuje i kompanija Samsung, koja iz godine u godinu na svojim Unpacked događajima predstavi neko novo „čudo“. Ovoga puta, to čudo dolazi spakovano u oklop Galaxy S22 i S22+ telefona.

Ovi telefoni su dizajnirani da pruže najnaprednije iskustvo sa kamerom do sada. Uz nove revolucionarne Nightography karakteristike serije Galaxy S22 – poput 23% većeg senzora u odnosu na Galaxy S21 i S21+ uređaje kao i Adaptive Pixel tehnologije – kamera propušta više svjetla, sjajno izvlači detalje i donosi živopisne boje kojima će se vaš sadržaj istaći, čak i u mraku. Tajna se zapravo krije u uređaju, ne u fotografu.

Samsung
foto: Samsung

A kako bi potkrijepili tvrdnju da je ovo jedna od najboljih kamera na telefonu, koje su do sada predstavljene, potvrđuje i činjenica da oba modela posjeduju moćnu glavnu kamerom od 50MP, telefoto kamerom od 10MP i ultra širokom kamerom od 12MP. Šta ovo znači? Da će vaše slike dobiti kvalitet i jasnoću, kao da su urađene sa profesionalnog fotoaparata.

Nova ljestvica fotografije

Posebnost Galaxy S22 i S22+ uređaja leži u najnovijoj Samsung tehnologiji, baziranoj na vještačkoj inteligenciji koja vaše fotografije podiže na viši nivo. Sada je lako je napraviti savršenu fotografiju sa Portrait mode načinom rada i novom AI Stereo Depth Map funkcijom pomoću koje će slikani objekti izgledati bolje neko ikad, sa vidljivo jasnijim i najsitnijim detaljima zahvaljujući sofisticiranom algoritmu vještačke inteligencije. Na ovim fotografijama vam definitivno neće ništa promaći, čak ćete naprotiv, prepoznati i detalje koje niste stigli da uočite uživo!

Lako do najgledanijih Reels-ova do sada

Neko je rekao da je video zamijenio fotografiju? Bilo kako bilo, iznenađenja nema sa novim telefonima iz S22 serije! Bilo da snimate Instagram Reels sami ili sa prijateljima, vaš video će uvijek biti vrhunskog kvaliteta. Šta više, kod snimanja videozapisa sa prijateljima, nova Auto Framing funkcija detektuje i prati do 10 osoba istovremeno, i automatski prilagođava fokus kamere kako bi se svi jasno vidjeli. Napredna VDIS tehnologija kod oba modela umanjuje vibracije tako da dobijate glatke i oštre snimke čak i u pokretu.

Montaža snimljenog materijala biće jednostavna i izgledaće još bolje na prelijepim ekranima Galaxy S22 i S22+. Oba uređaja opremljena su Dynamic AMOLED 2x adaptivnim ekranom od 120Hz, dizajniranim za najbolje iskustvo kreiranja i gledanja sadržaja. Bilo da odaberete premijum ekran od 6,1 inča Galaxy S22 ili 6,6 inča , Galaxy S22+, svaki je napravljen sa inteligentnom tehnologijom Vision Booster koja automatski prilagođava ekran osvjetljenju oko vas i poboljšava kontrast boja, tako da možete uživati u najboljem mogućem pregledu svih sadržaja. Pored toga, poboljšanja hardverskih performansi su unaprijedila osvjetljenost ekrana – S22 ima maksimalnu osvjetljenost od 1.300 nita, dok S22+ ima maksimalnu osvjetljenost od 1.750 nita.

Samsung
foto: Samsung

Sada možete snimati i kreirati vaše video snimke po cijeli dan, jer vam ova serija telefona donosi munjevito brz procesor. Galaxy S22 je napravljen sa robusnom baterijom koja traje cijeli dan i brzim punjenjem od 25 W koje vas nikada ne usporava. Dok Galaxy S22+ ima super moćnu bateriju koja uz jedno punjenje može da traje i duže od jednog dana. Galaxy S22+ takođe nudi super-brzo punjenje od 45 W, tako da nema čekanja kada je baterija pri kraju.

Pokreni svoju lavinu kreativnosti uz nove Galaxy S22 i S22+ telefone, koji će ti pružiti korisničko iskustvo kao nikada do sada. Za više informacija o posjetite: https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-s22/