Tviter spreman da prihvati Maskovu "najbolju i konačnu" ponudu

Kako prenosi The Economic Times, Tviter bi mogao da ugovori dogovor vrijedan 43 milijarde dolara kasnije u ponedjeljak, kada se njegov odbor sastane da preporuči transakciju akcionarima Tvitera, rekli su izvori

7309 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Tviter Inc se bliži dogovoru da se proda Elonu Masku za 54,20 dolara po akciji u gotovini, što je cijena koju je prvobitno ponudio društvenoj medijskoj kompaniji i nazvao je "najboljom i konačnom", rekli su ljudi upoznati sa situacijom.

Kako prenosi The Economic Times, Tviter bi mogao da ugovori dogovor vrijedan 43 milijarde dolara kasnije u ponedjeljak, kada se njegov odbor sastane da preporuči transakciju akcionarima Tvitera, rekli su izvori.

Uvijek je moguće da dogovor propadne u posljednjem trenutku, dodaju izvori.

Tviter do sada nije bio u mogućnosti da osigura odredbu "idi u radnju“ u okviru svog sporazuma sa Maskom koja bi mu omogućila da traži druge ponude od potencijalnih sticalaca nakon potpisivanja ugovora, rekli su izvori.

Ipak, Tvitteru bi bilo dozvoljeno da prihvati ponudu druge strane tako što će Masku platiti naknadu za raskid, dodali su izvori.

Bonus video: