Tviter objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon prodaje Masku

Kompanija je saopštila da je prihod porastao za 16 odsto, na 1,2 milijarde dolara od januara do marta u poređenju sa istim periodom protekle godine

5487 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tviter je objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon što je pristao da bude prodat milijarderu Ilonu Masku, javila je agencija Asošijejted pres (AP).

Kompanija je saopštila da je prihod porastao za 16 odsto, na 1,2 milijarde dolara od januara do marta u poređenju sa istim periodom protekle godine, prenosi N1.

Tviter je prijavio da je u prosjeku imao 229 miliona aktivnih korisnika dnevno u tom kvartalu, što je oko 14 miliona više u odnosu na revidiranih 214,7 miliona dnevnih korisnika u prethodnom kvartalu.

Maskov ugovor o kupovini Tvitera vrijedan 44 milijarde dolara najavljen je ranije ove nedjelje, a očekuje se da će ugovor biti zaključen u naredom periodu.

Ipak, prije nego što se posao zaključi, akcionari će morati da se povuku, kao i regulatori u Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama u kojima Tviter posluje.

Mask, inače vlasnik kompanije električnih automobila Tesla, kaže da planira da Tviter bude privatan.

Ukoliko to učini, kompanija više neće biti dužna da akcionare, niti javnost izvještava o svojim finansijskim rezultatima.

S jedne strane, prelazak na privatnost bi mogao da pruži Tviteru više prostora za eksperimentisanje, dok se manje fokusira na kratkoročni profit i cijenu akcija. S druge strane, čak i najbogatiji čovjek na svijetu će vjerovatno željeti da kompanija zarađuje, navodi AP.

Bonus video: