Tviter nedostupan hiljadama korisnika širom svijeta

Korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Meksiku, Brazilu i Italiji su prijavili da Tviter ne radi

3084 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Društvena mreža Tviter nedostupna je danas za hiljade korisnika širom svijeta, pokazuju podaci Downdetectora, portala koji prati padove sajtova na internetu.

Kako prenosi agencija Rojters, više od 27.000 ljudi prijavilo je probleme sa Tviterom u Sjedinjenim Državama, pokazuju podaci Downdetectora koji prati prekide u radu sajtova, upoređujući izvještaje o statusu iz više izvora, piše N1.

Korisnici u drugim zemljama, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Brazil i Italiju, takođe su prijavili da Tviter ne radi.

Nije odmah bilo jasno šta je izazvalo pad te popularne društvene mreže.

Tviter nije odmah odgovorio na zahtjev agencije Rojters za komentar.

Podsjetimo, izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Tesla Ilon Mask najavio je prošlog petka da raskida svoj ugovor za kupovinu Tvitera, vrijedan 44 milijarde dolara, zbog, kako je naveo, materijalnog kršenja više odredbi tog ugovora.

Tviter je odgovorio da nije prekršio nijednu od obveza prema ugovoru, a zatim je tužio Maska kako bi ga primorao da kupi tu društvenu mrežu.

Bonus video: