Fold4 ili Flip4

Kojem timu pripadate?

Da li ste upoznati sa novom generacijom Samsung preklopnih telefona?

12623 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Pametni telefoni su nam u svakom trenutku postali saputnici i zato su njihova efikasnost, praktičnost i estetski dojam ključne karakteristike koje su nam potrebne. Kao pionir u kategoriji preklopnih telefona, Samsung nastavlja sa inovacijama i izvrsnošću, dokazujući to i sljedećom generacijom telefona na preklop Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4. Ostaje samo pitanje - da li ste skloniji Fold ili Flip modelu?

Galaxy Z Fold4 5G: Elegantan odgovor na sve vaše potrebe

Galaxy Z serija od prvog modela privlači veliku pažnju, a sa novom, četvrtom generacijom, svi joj se okreću. Kombinujući sjajan dizajn sa vrhunskim performansama, Galaxy Z Fold4 nudi sve što vam je potrebno da ostanete produktivni i maksimalno iskoristite svoju maštu i kreativnost.

Idealan je izbor za sve one koji se žele izdvojiti iz gomile i izraziti svoju individualnost. Od jedinstvenih opcija boja do prefinjenih karakteristika, svaki aspekt ovog pametnog telefona je dizajniran da zadovolji pronicljive potrošače koji su ispred svog vremena.

Samsung
foto: Samsung

Pravi trendseter

Osim što je elegantniji, tanji i lakši od svog prethodnika, Galaxy Z Fold4 ima i opciju da zapišete svoje ideje ili nacrtate skice S Pen olovkom. Sa ovakvim telefonom na stolu, ne morate da brinete ako prospete piće ili se pokisnete na kiši u putu - zaštićen je od ovakvih nezgoda svojom vodootpornošću.

Gledanje omiljenih videa na ovom uređaju pretvara se u pravo bioskopsko iskustvo koje će vas držati zalijepljenim za njegov 7,6-inčni Flex Display ekran zahvaljujući novoj tehnologiji za kameru ispod ekrana, s višim nivoom svjetline, podesivom brzinom osvježavanja 120Hz i blago vidljivom kamerom ispod ekrana (UDC) koja ima novi raspored pod-piksela. Popularne aplikacije na društvenim mrežama, poput Facebooka, optimizirane su za iskustvo na velikom ekranu kako bi se više uživalo u sadržaju. Takođe, možete otvarati aplikacije na svom omiljenom servisu za striming zabave kao što je Netflix i gledati sadržaj bez prekida pomoću nove dodirne table u Flex Modeu, koja nudi preciznost pri zaustavljanju, premotavanju ili strimingu videozapisa ili zumiranju sadržaja dok je uređaj uključen.

Samsung
foto: Samsung

Flex način rada

Igranje igara je sada toliko brzo zahvaljujući moćnoj mobilnoj platformi Snapdragon 8+ Gen 1 i hiperbrzoj 5G mreži. Uz tanku šarku, malu težinu i još uži okvir, široki ekran omogućava lakšu interakciju jednom rukom kada se koristi na ekranu na otvorenom.

Multitasking nikada nije bio lakši zahvaljujući inovativnom Multi Active Window, dok nova traka zadataka omogućava lako prebacivanje s jedne aplikacije na drugu. Tokom video poziva sada možete da pravite bilješke na ekranu, a za posebno brzu interakciju obezbjeđena je brzina osvježavanja od 120 Hz.

Galaxy Z Fold4 i držač sa futrolom za olovke dostupni su u sofisticiranim bojama uključujući sivo-zelenu, bež i fantom crnu.

Galaxy Z Flip4 5G: kombinacija stila i funkcionalnosti u koju ćete se zaljubiti

Samsung se brine da ideja o preklopnim telefonima ne ostane samo kod previše nostalgičnih korisnika. Sa četvrtom generacijom pametnih telefona, Flip se ne vraća u dane telefona na sklapanje, već sa modernim funkcijama koje će cjelokupno korištenje učiniti nezaboravnim, od prvog pogleda do posljednjeg sklapanja prije spavanja.

Samsung
foto: Samsung

Neko ko vas neće izneveriti, čak ni tokom dugih noći

Vodootporan, sa ugrađenom fantastičnom zaštitom ekrana, jedinstvenim dizajnom, odličnim performansama i trajanjem baterije, zajedno sa fenomenalnim kamerama koje ćete odmah primijetiti – to je samo dio funkcionalnosti na koji odmah trebamo istaknuti.

A presavijeni je spreman da vam pruži sve informacije. Prednji ekran olakšava čitanje obavještenja i poruka bez potrebe da otvarate telefon. Prednji ekran prikazuje kalendar korisnika, vrijeme i broj dnevnih koraka, a može se dodatno personalizovati s funkcijom dodatka Cover Screen i odabranom fotografijom u pozadini, kao i biti integriran s opcijama koje pruža novi Galaxy Watch5 serija satova za pametne telefone.

Samsung
foto: Samsung

„Izvinite, možete li da me slikate?“ više ne morate da kažete slučajnom prolazniku

Ima li boljeg načina da izrazite svoju kreativnost od fotografija i video sadržaja? Galaxy Z Flip4 omogućava korisnicima da naprave nevjerovatan portret ili selfi bez upotrebe ruku uz Flex Mode. Takođe, dok je u prethodnim modelima bilo moguće fotografisati samo u presavijenom stanju, sada je uz pomoć interfejsa na prednjem ekranu na naslovnom ekranu moguće snimiti video uz pomoć Quick Shot opcije. Sve što korisnik treba da uradi je da dvaput klikne dugme za otključavanje na pametnom telefonu.

Zahvaljujući Flex modu, možete praktično uživati ​​u svom omiljenom sadržaju, gdje se video može gledati u gornjem dijelu ekrana, dok se u donjem dijelu može kontrolisati svjetlina i jačina zvuka. Galaxy Z Flip4 je takođe opremljen naprednim stereo zvučnicima s podrškom za Dolby Atmos®, koji omogućava zvuk visoke jasnoće, dubine i kretanja po prostoriji bez obzira na to šta korisnik gleda ili sluša.

Za sve kreativne duše, Galaxy Z Flip4 je dostupan u: grafit, ružičasto-zlato, plava i lila ljubičasta.

Uz kupovinu Samsung Galaxy Z Flip4 5G ili Samsung Galaxy Z Fold4 5G izvršenu u promotivnom periodu od 12.09.2022. zaključno sa 16.10.2022. godine ostvarite pravo na poklon Samsung Galaxy Watch5 44 mm u grafitnoj boji ili Samsung Galaxy Watch5 40 mm u ružičasto-zlatnoj boji. Uz kupovinu telefona iz Galaxy S22 serije, tokom promotivnog perioda, ostvarujete pravo na poklon Galaxy Buds2 slušalice u grafitnoj boji. Više na linku.