Akcije Tvitera rastu dok Mask predlaže da se nastavi sa preuzimanjem: "Primili smo pismo"

Kompanija Tviter je potvrdila da je primila pismo od Ilona Maska koji želi da kupi tu društvenu platformu. Mask želi da kompaniju kupi po cijeni dogovorenoj u aprilu i koja iznosi 54,20 dolara po akciji, prenio je AFP

9884 pregleda 0 komentar(a)
Maskova slika na smartfonu i logoima Tvitera (Ilustracija), Foto: Reuters
Maskova slika na smartfonu i logoima Tvitera (Ilustracija), Foto: Reuters

Akcije Tvitera su porasle 4. oktobra nakon što je milijarder Ilon Mask predložio da nastavi sa preuzimanjem ove platforme društvenih medija po cijeni od 54,20 dolara po akciji, javlja Rojters, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Akcije su skočile preko 22 odsto i završile na 52,00 dolara nakon što je prijava hartija od vrijednosti pokazala da Mask namjerava da nastavi sa svojom aprilskom ponudom od 44 milijarde dolara za preuzimanje Tvitera.

Kompanija Tviter je potvrdila da je primila pismo od Ilona Maska koji želi da kupi tu društvenu platformu. Mask želi da kompaniju kupi po cijeni dogovorenoj u aprilu i koja iznosi 54,20 dolara po akciji, prenio je AFP.

"Primili smo pismo. Namjera kompanije je da završi ovu transakciju po definisanoj cijeni", objavila je grupa iz San Franciska na Tviteru.

Mask i predstavnici Tvitera trebalo je da se nađu pred sudom ovog mjeseca, a Tviter je tražio nalog kojim bi se Masku naložilo da ispuni svoj dogovor od prošlog aprila za kupovinu kompanije po dogovorenoj cijeni.

Mask je raskinuo dogovor u avgustu, rekavši da je prevaren u vezi sa brojem neželjenih naloga na Tviteru.

Mask je izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Inc.

Tesline akcije su pod pritiskom otkako je Mask pristao da kupi Tviter, a investitori su zabrinuti koliko bi deonica proizvođača automobila mogao da proda da bi finansirao kupovinu.

Bonus video: