Mask kupio Tviter za 44 milijarde dolara

"Postoji mnogo nagađanja zašto sam kupio Tviter i što mislim o oglašavanju. Većina je pogrešna. U osnovi, Tviter želi da bude najpoštovanija platforma za oglašavanje na svijetu"

23139 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ilon Mask zaključio je svoju 44 milijarde dolara vrijednu akviziciju Tvitera, a prvi potez koji je napravio bilo je otpuštanje rukovodstva te društvene mreže.

Mask je, prema saznanjima agencije Rojters, otpustio glavnog izvršnog direktora Tvitera Paraga Agravala, glavnog finansijskog direktora Neda Segala, kao i šefa za pravna pitanja i politike Vijaja Gadea.

Mask je dosadašnje čelnike optužio da su njega i investitore doveli u zabludu oko broja lažnih računa na platformi, kao i da nisu pružili jasne argumente oko toga kako ostvariti visoke ambicije koje ima sa tom društvenom platformom.

Mask je rekao da na Tviteru želi da porazi "spam botove", da učini javno dostupnima algoritme koji određuju kako će se sadržaj prezentovati korisnicima, kao i da spriječi da platforma postane komora za mržnju i podjele.

Rojters prenosi i da je najavio otpuštanja, čime oko 7.500 zaposlenih u Tviteru ostaje zabrinuto za svoju budućnost.

Mask je rekao da želi da Tvitter postane "najpoštovanija platforma za oglašavanje".

"Postoji mnogo nagađanja zašto sam kupio Tviter i što mislim o oglašavanju. Većina je pogrešna. U osnovi, Tviter želi da bude najpoštovanija platforma za oglašavanje na svijetu koja osnažuje vaš brend i donosi rast kompanijama", naveo je Mask, koji je i izvršni direktor kompanije Tesla.

Inače, više od 90 odsto prihoda Tvitera u drugom kvartalu ove godine došlo je od oglašavanja.

Bonus video: