Mask počinje s masovnim otkazima na Tviteru: "Težak proces smanjenja naše globalne radne snage"

Informacije o otkazima na Tviteru dolaze nakon nagađanja da će Mask otpustiti čak 50 posto radne snage ove društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara

7850 pregleda 6 komentar(a)
Mask, Foto: Reuters
Mask, Foto: Reuters

Ilon Mask će 4. novembra započeti s masovnim otkazima na Tviteru, objavila je kompanija u i-mejlu poslatom dan ranije zaposlenima te društvene mreže, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"U nastojanju da postavimo zdrav put za Tviter, u petak (4. novembar) ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage", navodi se u mejlu u koji je Rojters imao uvid.

I Njujork tajms i Vašington post takođe su izvijestili o otpuštanjima i citiraju interni i-mejl.

Informacije o otkazima na Tviteru dolaze nakon nagađanja da će Mask otpustiti čak 50 posto radne snage ove društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara.

To bi moglo značiti gubitak hiljade radnih mjesta, budući da je kompanija krajem 2021. imala više od 7.000 zaposlenih.

Tviter je u mejlu zaposlenima naveo da će njegove kancelarije biti privremeno zatvorene i da će cijeli pristup biti obustavljen "kako bi se pomogla osigurati sigurnost svakog zaposlenika, kao i Tviterovog sistema i podataka o korisnicima".

Mask je već podijelio otkaze nekima od direktora Tvitera odmah nakon preuzimanja kontrole nad kompanijom, uključujući izvršnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šeficu pravnih poslova i politike Vijaju Gade.

Bonus video: