Tviter izgubio 80 odsto zaposlenih

U Tviteru je ostalo manje od 550 inženjera, a za 20 službenika je smanjen tim za povjerenje i bezbjednost, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici

3834 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U kompaniji Tviter je, prelaskom pod kontrolu Ilona Maska, broj zaposlenih smanjen 80 odsto i sada tamo radi oko 1,3 hiljade ljudi, prenosi TV CNBC pozivajući se na interna dokumenta.

Redukovanom broju zaposlenih je teško da održava rad društvene mreže i dodaje joj nove fukncije, zato je Mask, prema saopštenju, odlučio da pozove u pomoć zaposlenima u Tviteru 130 stručnjaka iz drugih svojih kompanija, uključujući Teslu, Space X i Boring Co.

Pored toga, još 1,4 hiljade ljudi zaposleno je u kompaniji i dobija platu, dok istovremeno ne radi, prenosi Capital.ba.

U Tviteru je ostalo manje od 550 inženjera, a za 20 službenika je smanjen tim za povjerenje i bezbjednost, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici.

Prije nego što je Mask preuzeo Tviter, u kompaniji je radilo 7,5 hiljada ljudi.

Istovremeno, Mask je u petak najavio novu funkciju društvene mreže - u najskorijim mjesecima ona će prevoditi na engleski jezik i preporučivati za pregled objave “drugih zemalja i kultura”.

Mask je ranije pokrenuo anketu na toj društvenoj mreži sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mjesta izvršnog direktora kompanije. Većina Tviteraša je odgovorila potvrdno.

Krajem oktobra prošle godine, nakon višemjesečne sage o kupovini i prodaji svjetski uticajne društvene mreže, začinjene tužbom, svađom novog vlasnika sa menadžmentom i najavama promjene uređivačke politike, Mask je kupio Tviter za 44 milijarde američkih dolara.

Bonus video: