Korisnici Tvitera mogu da se žale na suspendovanje naloga

Kompanija je saopštila da će, prema novim kriterijumima, Tviter nalozi biti suspendovani samo zbog teških ili ponovljenih kršenja politike platforme

3913 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Korisnici Tvitera moći će od 1. februara da se žale zbog suspendovanja naloga, a biće uvedeni i novi kriterijumi procjene za njihovo ponovno uspostavljanje na toj platformi.

Kompanija je saopštila da će, prema novim kriterijumima, Tviter nalozi biti suspendovani samo zbog teških ili ponovljenih kršenja politike platforme.

Teška kršenja pravila podrazumevaju objavljivanje nezakonitog sadržaja ili aktivnosti, podsticanje ili prijetnju nasiljem ili povredom, kao i namjerno uznemiravanje drugih korisnika, prenosi Blic.

Tviter je naveo da će ubuduće ublažiti mjere u vezi sa suspenzijom naloga, tako što će ukinuti ograničavanje obima tvitova koji krše pravila i tražiti od korisnika da uklone problematične tvitove prije nego što nastave da koriste nalog.

Vlasnik Tvitera, američki milijarder Ilon Mask, našao se u decembru na udaru kritike zbog suspendovanja naloga nekoliko novinara, jer su javno objavili podatke o njegovom avionu. Kasnije je Mask vratio naloge novinarima.