Meta uvodi pretplatu za provjerene korisničke profile

Meta Verified sličan je sistemu koji je Ilon Mask uveo na Tviteru

9870 pregleda 4 komentar(a)
Zakerberg, Foto: Reuters
Zakerberg, Foto: Reuters

Mark Zakerberg, vlasnik Mete (Fejsbuka, Instagrama), objavio je da uvodi Meta Verified, pretplatu u iznosu od 11.99 dolara na mjesec radi potvrde naloga na platformama dok ta velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

Meta Verified, koji će ove sedmice biti najprije dostupan u Australiji i Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je Ilon Mask uveo na Tviteru, s uslugama provjere identiteta i s prednostima kao što je "direktan pristup korisničkoj službi", prenosi Hina.

"Zamisao je bila poboljšati vjerodostojnost i sigurnost naših usluga", rekao je Zakerberg u poruci na Instagramu i Fejsbuku.

"Pretplatnici će na Fejsbuku i Instagramu dobiti značku koja pokazuje da je njihov identitet provjeren, zaštitu za svoj nalog (protiv krađe identiteta), pristup korisničkoj službi i veću vidljivost", rekao je portparol Mete.

Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za naloge kompanija. Korisnici će plaćati 11.99 dolara na mjesec za Meta Verified na vebu i 14.99 dolara na mjesec na iOS-u i Androidu.

Bonus video: