Pređite na interaktivnu stranu u kojoj komuniciraju digitalni i fizički svijet

Zamislite svijet u kojem svaki fizički predmet komunicira i prenosi digitalne podatke vaše kompanije krajnjem korisniku. To nije budućnost koja dolazi, to se dešava upravo sada posredstvom NFC tehnologije

21511 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CrossMedia
Foto: CrossMedia

Digitalne tehnologije su izmijenile način kako i kojom brzinom se povezujemo, komuniciramo i kreiramo vrijednost našim korisnicima. Brzi i pravovremeni prenos podataka i informacija je nešto što krajnji korisnik ultimativno očekuje od kompanija koje plasiraju svoje proizvode i usluge. Digitalna transformacija je postala neraskidivi dio života svakog pojedinca, ali jednako i života uspješnih kompanija, koje svoje poslovanje unapređuju i čine još efikasnijim za krajnjeg korisnika/kupca, a ujedno smanjuju troškove poslovanja.

NFC tehnologija je svojom pojavom unijela velike promjene u finansijski svijet i postala zlatni standard za plaćanje. Ali tu se njen potencijal ne završava. Mogućnosti koje nudi su neograničene, a njen uticaj na industriju sve veći. Mi smo odliučili da pratimo svjetske trendove i primijenimo postojeće i pokušamo da pronađemo nova polja primjene NFC tehnologije kod nas.

CrossMedia
foto: CrossMedia

Najveća prednost ove tehnologije je to što ne zahtijeva instalaciju dodatnih aplikacija, već jednostavnim skeniranjem svojim telefonom dijelite i dobijate bezbroj informacija iz najrazličitijih oblasti.

Učinite sve Vaše proizvode i usluge pametnim uz NFC tehnologiju i povežite sve stvari iz fizičkog svijeta sa dinamičnim i promjenjivim digitalnim sadržajem. Ova tehnologija omogućava pametno upravljanje sadržajem i kreira digitalnu vezu i interakciju između ljudi, predmeta iz fizičkog svijeta i okoline.

Digitalizovani predmet sada predstavlja dodatni kanal za komunikaciju direktno sa korisnicima koji dobijaju sve informacije i interakciju sa vašim proizvodom ili uslugom. Uvođenje ove tehnologije, pruža beskonačne mogućnosti.

Nudimo Vam priliku da sa analognih pređete na digitalnu tehnologiju na najednostavniji način. Uzmimo za primjer vizit kartice koje su neizostavan dio svakog biznisa. Klasične vizit kartice se štampaju u velikim tiražima što s ekološkog aspekta negativno utiče na životnu sredinu. Osim toga, nude ograničen izvor podataka, čija promjena iziskuje određen proces i vrijeme. Zamislite jednu karticu na kojoj možete pohraniti neograničen broj informacija koje možete mijenjati iz minuta u minut. Na njoj možete imati sve kontakt podatke koje druga osoba jednostavnim primicanjem svog telefona kartici može očitati i sačuvati jednim klikom. Na isti način možete podijeliti linkove svih vaših profila na društvenim mrežama, web sajta, bilo koje bitne web lokacije, radnu biografiju, projekte na kojima radite, fotografije, video materijale, interaktivne mape i sl.

CrossMedia
foto: CrossMedia

Kao država kojoj turizam predstavlja najvažniju granu privrede, moramo ići u korak s vremenom i turistima pružiti što bolje iskustvo. Mapriranjem kulturnih dobara NFC stikerima dajemo im neograničen broj informacija, kroz video, tekst i slike. Mogu se mapirati i prirodne ljepote naše zemlje i na taj način turisti pružiti detaljne interaktivne mape staza, informacije o nacionalnim parkovima.

CrossMedia
foto: CrossMedia

U gradovima se NFC stikerima mogu mapirati sve klupe, ulična rasvjeta, stubići, metalne i nemetalne table, plažni inventar i sl. Tagovi se osim za promociju mogu koristiti i kao važne informativne tačke na kojima građani i turisti mogu dobiti bitne informacije o institucijama, bitnim brojevima telefona, vremenskim uslovima, meteo alarmima i svim drugim u tom trenutku važnim informacijama, koje se mogu mijenjati ili dopunjavati iz minuta u minut.

CrossMedia
foto: CrossMedia

Priča se tu ne završava jer ova tehnologija nudi ogromne mogućnosti za promociju vašeg biznisa. Podignite komunikaciju sa klijentima i kupcima na viši nivo i štampane kataloge, menije, flajere i druge štampane promotivne materijale zamijenite interaktivnim sardržajem na stikerima koje možete zalijepiti i na taj način digitalizovati izloge, stolove restorana, hotelske sobe, inventar. Kupci i klijenti do svih potrebnih informacija dolaze jednostavnim primicanjem telefona NFC stikeru u vašem objektu.

Svim sadržajima se upravlja veoma jednostavno preko web platforme sa koje upravljate svim vašim tagovima (digitalnim karticama, stikerima, privjescima). Sve sadržaje kreirate prema svojim željama i potrebama i možete ih mijenjati iz minuta u minut.

Osim NFC tagovima unaprijedite Vaše poslovanje postavljenjem digitalnih interaktivnih ekrana u hotel, restoran, radnju, butik, poslovni prostor, instituciju itd. Ili oglašavanjem na nekom od ekrana u našoj mreži koja broji preko 200 lokacija širom države. Na ekranima možete svakog dana mijenjati sadržaje, dopunjavati i vezati za bilo koju digitalnu platformu. Interakcija se može napraviti sa bilo kojim linkom na web-u koji zadate. Ekran može biti i split screen - video i web u istom trenutku ili poster i sajt. Može biti i interaktivna mapa koja najlakše približava zadatu lokaciju. Na njima je moguće emitovati: video reklame, fotografije, animacije, interaktivne mape, servisne informacije, QR kodove, web stranice, facebook i Instagram profile.

CrossMedia
foto: CrossMedia

Više informacija možete dobiti na linkovima ispod ili putem maila na office@cross-media.me ili pozivom na broj 069/011-106

https://cross-media.me/

https://www.instagram.com/cross_media_agency/

https://www.facebook.com/crossmedia.me