Konferencija o vještačkoj inteligenciji u Šangaju: Potpisani ugovori vrijedni milijarde, debi više od 30 proizvoda...

Rekordan broj od preko 400 kompanija učestvovao je na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je imala ukupnu izložbenu površinu od 50.000 kvadratnih metara.

5180 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Tokom Svjetske konferencije o vještačkoj inteligenciji (AI) 2023. godine u Šangaju potpisani su kupovni i investicioni ugovori vrijedni više milijardi, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Vu Đinčeng, direktor Šangajske gradske komisije za ekonomiju i informacione tehnologije, rekao je da su na konferenciji, održanoj 8. jula, potpisani ugovori o namjeri kupovine u vrijednosti od 11 milijardi juana (1,5 milijardi dolara) i 32 velika investiciona projekta u vrijednosti od 28,8 milijardi juana.

Rekordan broj od preko 400 kompanija učestvovao je na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je imala ukupnu izložbenu površinu od 50.000 kvadratnih metara.

Obje cifre su najveće od 2018. godine, kada je svečano otvorena godišnja manifestacija.

Na konferenciji je takođe zabilježen debi više od 30 novih proizvoda.

Vu je rekao da će Šangaj u potpunosti iskoristiti "magnetski efekat" konferencije za promovisanje zdravog razvoja industrije vještačke inteligencije.

Vang Džiđija, direktor Odeljenja za vještačku inteligenciju Šangajske gradske komisije za ekonomiju i informatizaciju, rekao je da će Šangaj dati punu igru sveobuhvatnim prednostima grada, okupiti globalne inovacione resurse, privući visokokvalitetne timove u zemlji i inostranstvu.

Domaćin konferencije bili su Grad Šangaj i sedam centralnih vladinih agencija, uključujući Nacionalnu komisiju za razvoj i reforme i Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija Kine.

Bonus video: