Meta otpustila značajan broj zaposlenih

Metina nova platforma Threads je za pet dana stekla 100 miliona korisnika, među kojima su i slavne i uticajne, kao i kontroverzne ličnosti

4131 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kompanija Meta otpustila je značajan broj zaposlenih iz timova za borbu protiv dezinformacija, trolova i uznemiravanja na svojim platformama.

Ovaj potez izaziva zabrinutost zbog izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) naredne godine, javlja CNN, pozivajući se na anonimne izvore koji su dobro upoznati sa situacijom, prenose Nezavisne novine.

Nekoliko članova Metinog tima koji je suzbijao lažne informacije za vrijeme američkih međuizbora prošle godine otpušteno je prošle jeseni i na proljeće, naveo je izvor.

Portparol Mete nije precizirao koliko ljudi je otpušteno iz timova koji rade na izborima, već je samo rekao da je "zaštita izbora u SAD jedan od prioriteta kompanije".

Metina nova platforma Threads je za pet dana stekla 100 miliona korisnika, među kojima su i slavne i uticajne, kao i kontroverzne ličnosti.

Gaardijan je naveo da su se Threadsu za samo 24 sata priključili i američki krajni desničari Ričard Spenser i Nik Fuentes, koji vjeruju u nadmoć bijele rase. CNN upozorava da Metin tim za suzbijanje lažnih vijesti i dezinformacija neće imati dovoljno osoblja sa izazovima koji mu predstoje.

U narednoj godini će se važni održati kako u SAD, tako i na Tajvanu, u Ukrajini, Indiji, kao i u drugim zemljama.

Bonus video: