T Tablet i nova T Phone serija – baš na vrijeme za novu školsku godinu!

Linija 5G uređaja Telekoma sada uključuje i tablet razvijen u saradnji sa kompanijom Google.

Sa ekranom od 10,4 inča i do 13 sati trajanja baterije, T Tablet je savršen ne samo za učenje nego i za strimovanje i zabavu u pokretu.

12107 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

5G mreža Crnogorskog Telekoma najveća je u zemlji i široko je dostupna – u ovom momentu Telekom mobilnim 5G signalom pokriva 80 odsto populacije Crne Gore. Investicije u infrastrukturu, širenje mreže i razvoj tarifa međutim samo su dio aktivnosti Telekoma kada je pristupačnost 5G mreži i tehnologijama budućnosti u pitanju.

Zbog toga posebnu pažnju u Crnogorskom Telekomu posvećuju predstavljanju 5G uređaja koji će biti pristupačni svima, kako bi se dodatno premostio jaz između onih koji mogu da priušte uređaje sa podrškom za 5G i onih koji to ne mogu.

U vrijeme kada visoke cijene 5G uređaja mogu biti prepreka mnogima da pristupe tehnologiji posljednje generacije, lansiranje novog T Tableta donosi korisnicima Telekoma lakši pristup povoljnim pametnim uređajima za sve namjene – od zabave do obrazovanja – omogućavajući široj populaciji pristup moćima 5G tehnologije.

T Tablet ima ekran od 10,4 inča, dual SIM (eSIM i fizičku SIM karticu), prednju kameru od 8 MP i 128 GB interne memorije, sa mogućnošću proširenja do 2 TB sa Micro SD karticom.

Osim toga, T Tablet je rezultat kontinuirane saradnje Deutsche Telekoma sa vodećim svjetskim proizvođačem softvera, kompanijom Google. Nakon što su prošle godine zajedno lansirali T Phone i T Phone Pro pametne 5G telefone, ova saradnja se oslanja na međusobne prednosti – dobitnu kombinaciju hardvera, softvera i mreže, kako bi svima omogućili pristup 5G mreži i uslugama. Takođe, T Tablet omogućava pristup određenim Google Kids Space i Google Entertainment Space sadržajima.

Pored premijernog lansiranja T Tableta, Crnogorski Telekom donosi i unaprijeđene T Phone i T Phone Pro modele – u novim bojama, više memorije, ažuriranom prednjom kamerom i NFC-om na T Phonu, i Android 13 operativnim sistemom na oba uređaja.

Iza inicijative Crnogorskog Telekoma da na domaćem tržištu predstavi ovu liniju 5G uređaja pod T brendom nalazi se želja da se što većem broju građana Crne Gore ponude pristupačni uređaji baš na vrijeme za novu školsku godinu.

U obrazovanju je, ističu iz ove kompanije, došlo do seizmičkih promjena u načinu na koji djeca uče. Digitalno učenje je postalo centralno u obrazovanju, sa online platformama, virtualnim časovima, i sličnim inicijativama. Pristup internetu u pokretu postao je neophodan svima, ali uređaji i dalje nisu dostupni svima. Zbog toga mnogim roditeljima povratak djece u školu predstavlja dodatni izazov, posebno kada moraju da nabave uređaje pogodne za digitalno učenje.

„Upravo ovom ponudom uređaja sa podrškom za 5G mrežu više ljudi može da osjeti njene prednosti – bilo da je riječ o obrazovanju, zabavi, uživanju u sadržaju, komunikaciji ili poslu. Osim toga, ovim korakom nastavljamo da ispunjavamo misiju digitalne inkluzije, šireći pristup 5G tehnologiji ne samo razvojem infrastukture, već i ponudom pristupačnih 5G uređaja“, kazala je Jesenka Mihailović, rukovodilac direktne prodaje u Crnogorskom Telekomu.

T Tablet i novi T Phone i T Phone Pro uređaji će korisnicima biti dostupni preko sajta www.telekom.me i u poslovnicama Telekoma širom zemlje od 24. avgusta, a u ponudi će se naći i niz novih T brendiranih dodataka (poput maski, slušalica i drugih), uz posebne tarife koje će korisnicima donijeti brojne benefite.

T Tablet i nova serija T Phone telefona dio su inicijative Deutsche Telekoma, i osim u Crnoj Gori u isto vrijeme će biti dostupni i u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Telekom
foto: Telekom