Redit uveo prevođenje objava na osam jezika

Reditova nova funkcija može da prevede objave na osam različitih jezika. Nizovi objava još ne podležu ovoj novini jer kompanija i dalje eksperimentiše sa prevođenjem komentara

4249 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Platforma Redit uvela je prevođenje objava na osam različitih jezika za korisnike sa aplikacijama za Ios i Android uređaje, kao i na verziji za desktop računare dok je korisnik odjavljen, objavio je administrator na ovoj društvenoj mreži.

Za početak, postovi se mogu prevesti na engleski, španski, njemački, francuski, portugalski, italijanski, holandski i švedski jezik.

Međutim, najvjerovatnije nije moguće čitati potpuno prevedene nizove objava jer su u Reditu tek počeli da eksperimentišu sa prevođenjem komentara i to samo za korisnike na Ios i Android uređajima.

Čini se da je krajnji cilj kompletan prevod objava i komentara jer administrator najavljuje da će uskoro cjelokupno iskustvo razgovora na Reditu moći da bude višejezično, prenosi RTS.

Takođe se navodi da će platforma uskoro ukinuti svoj prethodni sistem nagrađivanja (coins system). Najavljena je nova vrsta sistema dodjele nagrada, ali detalji još nisu poznati.

Bonus video: