Siguran Net – novi servis za zaštitu korisnika m:tel-a na mobilnom internetu sa opcijom roditeljske kontrole

Revolucionarna opcija za roditelje - kontroliši sadržaj kom tvoje dijete ima pristup dok je na internetu

12749 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mtel
Foto: Mtel

Novi revolucionarni servis Siguran Net pruža ti pouzdanu zaštitu od virusa, hakerskih napada, internet prevara, i svih drugih vrsta sajber prijetnji. Osim svog broja, servisom Siguran Net možeš zaštititi i brojeve svoje djece, kao i kontrolisati sadržaj kojem imaju pristup dok su na mobilnom internetu.

Iskoristi promo period i probaj Siguran Net prva 2 mjeseca BESPLATNO! Nakon isteka promo perioda, cijena servisa je samo 0,68€ mjesečno, a za pridružene članove u sklopu Family paketa samo 0,50€ mjesečno.

Šta je, ukratko, servis Siguran Net?

Siguran Net je servis zaštite korisnika od svih vrsta sajber prijetnji u m:tel mobilnoj mreži i u romingu. U slučaju da naiđeš na virus, hakerski napad ili bilo kakav neželjeni onlajn sadržaj, Siguran Net će ti poslati upozorenje i blokirati pristup, uz mogućnost da klikom na dugme „Ipak nastavi“ dalje nastaviš na sopstvenu odgovornost.

Bezbrižno surfuj internetom uz servis Siguran Net
Bezbrižno surfuj internetom uz servis Siguran Netfoto: Mtel

Roditeljska kontrola – zaštita djece

Osim opšte onlajn zaštite, Siguran Net donosi revolucionarnu funkcionalnost za roditelje u vidu Kontrole sadržaja kojem njihova djeca putem interneta mogu imati pristup.

Kroz Korisnički portal, roditelji imaju opciju da biraju kategoriju sadržaja za koji će njihovoj djeci biti onemogućen pristup putem mobilnog interneta, kao i da biraju vremenske izuzetke vezane za pravila koja postave. Npr. “Blokiraj pristup zabavnom sadržaju (TikTok, YouTube, Viber itd) svim radnim danima od 15 do 20 h”.

Zaštiti brojeve koje koriste tvoja djeca za samo 0,50€ mjesečno
Zaštiti brojeve koje koriste tvoja djeca za samo 0,50€ mjesečnofoto: Mtel

U kategoriju „Zabava“ koju možeš blokirati na nalozima tvoje djece spadaju sledeće podkategorije sadržaja:

  • Audio/video: YouTube, Netflix, HBO Max, Spotify, Deezer itd.
  • Društvene mreže: Facebook, Instagram, TikTok, X, VK itd.
  • Chat: Viber, Telegram, Messenger, Snapchat, Signal itd. (Whatsapp je jedina messaging aplikacija za koju ponekad neće raditi blokiranje)
  • Igre: Sve vrsta onlajn igrica

Primjer internet prevara iz svakodnevnice na društvenim mrežama

Je li ti se ikad desilo da primijetiš da je profil nekog tvog prijatelja na društvenim mrežama odjednom postao izvor čudnog i neprimjerenog sadržaja? Možda ti je taj isti prijatelj poslao neku zabrinjavajuću poruku ili te je tagovao na videu koji sadrži neprikladan sadržaj?

Ovo se dešava jer napadači žele da iskoriste tvoje povjerenje prema prijateljima na društvenim mrežama. Zato raznim prevarnim taktikama preuzimaju kontrolu nad njihovim profilima i šalju poruke u njihovo ime. Zašto baš tako? Zato što postoji veća verovatnoća da ćeš kliknuti na linkove ili video klipove ako misliš da dolaze od osobe koju poznaješ. Kad klikneš na neki od takvih linkova, tu obično nastaje veliki problem (osim ukoliko si korisnik Sigurnog Neta).

Uz Siguran Net više ne moraš da brineš hoćeš li klikom na neki sumnjivi link preuzeti virus
Uz Siguran Net više ne moraš da brineš hoćeš li klikom na neki sumnjivi link preuzeti virusfoto: Mtel

Na koji god sumnjivi link ili virus da klikneš, više ne moraš ništa da brineš, jer te Siguran Net štiti i ne dozvoljava ti da pristupiš sadržaju koji ti može nanijeti štetu.

Siguran Net ti pruža zaštitu od ove, ali i od svih drugih vrsta internet prevara, tako da ti preporučujemo da što prije aktiviraš ovaj servis!

Kako da aktiviram servis Siguran Net?

Aktivaciju servisa Siguran Net moguće je izvršiti:

  • putem Moj m:tel platforme (Servisi – Siguran Net)
  • slanjem SMS poruke sa tekstom SIGURANNET na 14555
  • pozivom na 1600
  • posjetom najbližoj m:tel poslovnici

Napomena: Aktivaciju Family paketa (dodavanje pridruženih članova) moguće je izvršiti isključivo putem Moj m:tel platforme.

Više info o Sigurnom Netu na m:tel sajtu!