Crnogorski Telekom: Produžen mandat izvršnom direktoru, još tri godine na čelnoj poziciji kompanije

Stjepan Udovičić: Oblikujemo crnogorsko tržište po EU standardima, nastavljamo dalje sa razvojem mreže svjetskog nivoa; Odboru i Deutsche Telekomu zahvalnost na ukazanom povjerenju

14497 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Stjepan Udovičić je reizabran na poziciju izvršnog direktora Crnogorskog Telekoma, a tu funkciju će, u skladu sa odlukom Odbora direktora CT-a, obavljati do 30. septembra 2027. godine.

Od oktobra 2021. godine, od kada je Udovičić na čelu Crnogorskog Telekoma, ostvaren je rast u gotovo svim segmentima poslovanja kompanije, uključujući i investicioni iskorak koji je Telekom pozicionirao kao čvrstog lidera u 4G i 5G transformaciji mobilne mreže u Crnoj Gori. Crnogorski Telekom zvanično ima najveću i najbržu 4G i 5G mobilnu mrežu u zemlji, pokrivenost 5G signalom na nivou od 83 odsto, uz odluku o zakupu najviše 5G spektra, zahvaljujući čemu su kreirani uslovi za jaku konkurentsku prednost kompanije u narednih 15 godina. Širenje fiksne optičke mreže, kontinuirani rast korisničke baze, inovativna rješenja, jedinstvena na crnogorskom tržištu (VoLTE i VoWiFi tehnologija, eTrust usluga elektronskog potpisa ...), nova TV platforma – Magenta TV, uključujući i odlične finansijske rezultate, su takođe dio argumentacije za reizbor Udovičića na čelnu poziciju vodeće telekomunikacione kompanije u Crnoj Gori.

Stjepan Udovičić posjeduje bogato međunarodno iskustvo rada na rukovodećim pozicijama u telekomunikacionoj i medijskoj industriji širom svijeta, u SAD-u, Aziji, Africi i Evropi, a uz upućenost u globalne telekomunikacijske trendove odlično poznaje i regionalno tržište telekomunikacija. Diplomirao je ekonomiju, završio je MBA iz oblasti marketinga, a magistar je i u oblasti informacionih sistema na univerzitetu u Liverpulu u Velikoj Britaniji.

„Uz zahvalnost na ukazanom povjerenju članovima Odbora i Deutsche Telekomu, ističem da je privilegija biti na čelu stručnog, inovativnog, ambicioznog CT tima i vjerujem da je period za nama uvertira za rezultate koji će uslijediti. Pozicija tehnološkog lidera u Crnoj Gori, agilnost i kreativnost u odnosu prema potrebama i očekivanjima naših korisnika i tržišta, razvijanje vještina i kompetencija zaposlenih, kreiranje radnog ambijenta koji stimuliše kreativnost, održavanje imidža odličnog poslodavca – biće naša prioritetna usmjerenja na kojima ćemo raditi. Prethodno iskustvo u radu sa ljudima u Telekomu je odlična baza, a i daje mi za pravo da zaključim da imamo potencijal, znanje i odvažnost za visoko postavljene standarde i rezultate koji mogu da pariraju i najnaprednijim svjetskim trendovima. To smo dokazali do sada, ali i od sada ćemo nastaviti da potvrđujemo superiornu poziciju Crnogorskog Telekoma na domaćem tržištu, a u regionu i šire, ulogu igrača, koji je prisutan i ne prestaje da iznenađuje rezultatima, kvalitetom i inovativnim rješenjima“, izjavio je Udovičić, povodom reizbora.