Korišćenje Twittera u SAD-u palo za petinu

Globalno gledano, X je nešto bolje prošao, izgubivši 15 odsto svojih korisnika i smanjivši se na 174 miliona dnevno aktivnih korisnika, prema podacima Sensor Towera

2676 pregleda 2 komentar(a)
Ilon Mask, Foto: Reuters
Ilon Mask, Foto: Reuters

Korišćenje Twittera u SAD-u palo je za više od petine od kad ga je Ilon Mask kupio i preimenovao u X, pokazuju podaci kompanije koja se bavi praćenjem aplikacija Sensor Tower, piše "Guardian".

Početkom februara 2024, broj dnevnih korisnika ove društvene mreže u Americi pao je za 23 odsto u odnosu na novembar 2022, odmah nakon što je Mask završio svoje preuzimanje. Sve ostale veće društvene mreže doživjele su smanjenje u istom periodu, ali nijedana nije zabilježila pad broja korisnika ni blizu kao X.

Najbliži je TikTok, koji je pao za malo manje od 10 odsto, dok su Facebook, Instagram i Snapchat imali pad korisnika od manje od pet odsto, prema podacima koje je prvi objavio NBC News.

Globalno gledano, X je nešto bolje prošao, izgubivši 15 odsto svojih korisnika i smanjivši se na 174 miliona dnevno aktivnih korisnika, prema podacima Sensor Towera. Analitička kompanija ne prati korisnike koji posjećuju društvenu mrežu putem weba niti one koji koriste desktop aplikacije, već samo one koji koriste mobilne aplikacije.

Iako X nije odgovorio na zahtjev za komentar "Guardiana", kompanija je implicitno odbacila tvrdnje Sensor Towera u javnoj objavi. U nepotpisanoj poruci, saopšteno je da "250 miliona ljudi svakodnevno koristi X", da ih 550 miliona posjećuje svakog mjeseca, te da su "dnevno prosječno vrijeme provedeno na platformi" i "minuti dnevnih aktivnih korisnika" porasli u poređenju sa prošlom godinom.

Bonus video: