Postizborna ćutnja na gradilištima

1274 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: "Vijesti"
Ilustracija, Foto: "Vijesti"

Na većini gradilišta, koja je prije izbora posjećivao gradonačelnik Miomir Mugoša u pratnji saradnika i novinara, umjesto građevinske mehanizacije, radnika i radne atmosfere, ekipa „Vijesti“ je, u jučerašnjem obilasku, uglavnom zatekla samo ono što podsjeća na predizborni nalet gradske Uprave.

Jedno od gradilišta koje je gradonačelnik Mugoša, u društvu ministra za saobraćaj Andrije Lompara, otvorio u toku prošle sedmice je i budući bulevar od Ulice Vojislavljevića do skretanja ka aerodromu. Sa mjesta, koje je juče izgledalo isto kao i uoči izbora, gradonačelnik i ministar poslali su građanima obećanje da će se tim bulevarom voziti najkasnije za godinu.

Osim velikih nasipa zemlje pored već postojeće magistrale, „Vijesti“ su juče zatekle samo jedan bager koji je stajao parkiran na trasi budućeg bulevara.

Umjesto u cjelosti, taj bulevar će se graditi fazno, pa tako građani skorije neće moći da se provozaju njime do konačnog odredišta, odnodno Željezničke stanice Morača.

Iako ograđeno nakon maratonskog obilaska gradonačelnika Mugoše, prazno i bez radne atmosfere stajalo je i gradilište budućih stambenih zgrada na Starom aerodromu za potrebe crnogorske Vojske.

Gradonačelnik je, nakon obilaska seoskih naselja, prošle sedmice još jednom dokazao svoju ljubav prema mostovima, tako što se sa saradnicima spustio do starog tenkovskog mosta, koji spaja Zagorič i Malo brdo, a na koji, kako je tada kazao, decenijama još niko nije kročio.

Ekipa „Vijesti“ juče, nakon toliko decenija od kada su ljudi posljednji put prešli most, te obećanja gradonačelnika da će početi njegova rekonstrukcija, nijesu zatekle radnike ili mehanizaciju.

Uzvodno od starog tenkovskog mosta, na Zeti, gradonačelnik je najavio i rekonstrukciju mosta u Rogamima, koji je prema njegovim najavima trebalo da bude zatvoren početkom ove nedjelje.

Međutim, preko mosta u Rogamima se juče saobraćaj odvijao potpuno normalno, čak i bez ikakvog nagovještaja da bi on uskoro mogao biti zatvoren zbog rekonstrukcije.

Od svih gradilišta koja su „Vijesti“ obilazile juče, radno je bilo jedino na dionicama mini-obilaznice, četvrtoj i dijelu prve faze na Zlatici.

Prema ranijim najavama, dio prve faze mini-obilaznice na Zlatice biće završen do početka ove turističke sezone, dok će četvrta faza od puta Radomira Ivanovića do Ulice Vojislavljevića, ukoliko gradonačelnika ne iznenade snijeg i kiša u Podgorici, biti završena najkasnije do početka marta sljedeće godine.

Prvi april, povratak u realnost

Podsjećajući građane da nas, „kada pogledamo u kalendar, 1.april vraća u DPS stvarnost“, šef kluba odbornika SNP u gradskoj Skupštini Jovo Pejović kazao je „Vijestima“ da su „radovi na objektima koje je Mugoša pompezno najavio uoči izbora trajali taman toliko koliko se na njima zadržavao njegov predizborni karavan“.

- Tek što su Mugoša i njegov tim za izborne prevare teatralno degustirali vodu u Piperima pred novinarima i kamermanima, više nema ni česme ni vode – istakao je Pejović.

On je istakao da je stala akcija krpljenja rupa na podgoričkim saobraćajnicama, pa će, ističe Pejović, „građani nekih mjesnih zajednica čekati nove izbore da bi se riješili njihovi problemi“.

- Ista priča je i sa izgradnjom vodovoda za Grbavce. Otvaranje već otvorenih objekata, te postavljanje već postavljenih kamena- temeljaca podsjetilo nas je na već viđene predstave u režiji gradonačelnika – zaključio je Pejović.

Bonus video: