Vremeplov: Ako je pao Sanader, neće i autoput

Sanader je u Podgorici boravio 22. juna kada je potpisan ugovor o vazdušnom saobraćaju između dvije države
393 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti, 3. jul 2009., Foto: Arhiva Vijesti
Vijesti, 3. jul 2009., Foto: Arhiva Vijesti

Ostavka hrvatskog premijera Iva Sanaderaneće negativno uticati na izgradnju autoputa u Crnoj Gori, tvrde crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar i Željko Žderić, direktor splitskog Konstruktora koji predvodi konzorcijum hrvatskih firmi, kojem je povjeren ovaj posao.

- Ne znam kako bi ostavka hrvatskog premijera i izgradnja autoputa u Crnoj Gori mogle imati veze. Ko god da bude na čelu hrvatske vlade podržaće njihove firme u realizaciji dobrog projekta, a jedan od takvih je i naš autoput. Zato ne vidim kako bi ova ostavka negativno uticala na naš projekat izgradnje autoputa – kazao je Lompar za „Vijesti”.

On je rekao da sa hrvatskim konzorcijumom sve ide po planu.

- Sve se odvija po ugovoru i dogovoru, i to je za mene najozbiljiniji razlog da ne sumnjam u realizaciju ovog projekta - rekao je Lompar.

I direktor Konstruktora obećava da ostavka Sanadera i izbor nove Vlade neće imati uticaja na realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori.

- Žao mi je što se to desilo, ali to svakako neće imati nikakvog negativnog uticaja na izgradnju autoputa u vašoj zemlji – kazao je za Žderić.

On je negirao informaciju da je kum sa Sanaderom i da je zbog toga hrvatski premijer javno svesrdno podržao hrvatske firme u naumu da realizuju projekat u Crnoj Gori vrijedan gotovo tri milijarde eura.

- Sanader i ja nijesmo kumovi, a i da jesmo to ne bi uticalo na naš posao koji smo ugovorili sa crnogorskom Vladom - kaže Žderić.

I on, kao i ministar Lompar, kaže da sve ide po planu i da „crnogorska javnost nema razloga za bojazan“.

- I u finansijskom smislu sve ide po planu, tako da nema sumnje da ćemo uraditi autoput u Crnoj Gori - tvrdi Žderić.

Na pitanje znači li to da se već početkom jeseni može očekivati početak izgradnje autoputa u Crnoj Gori, Žderić je odgovorio potvrdno.

Sanader je u Podgorici boravio 22. juna kada je potpisan ugovor o vazdušnom saobraćaju između dvije države.