Vremeplov Burzo: File se ne pita ništa!

"Možda i ne treba da igram za Crnu Goru, ne želim da se miješam ni u čije mišljenje. Selektor je navodno tu da odlučuje o svemu, iako se on ne pita ništa. Želim da igram fudbal, u svakom mogućem smislu, da li za reprezentaciju ili neki klub"
1309 pregleda 1 komentar(a)
Vijesti, 4. jul 2009., Foto: Arhiva Vijesti
Vijesti, 4. jul 2009., Foto: Arhiva Vijesti

Vezista Crvene zvezde Igor Burzanović kazao je u intervjuu za beogradski “Mondo” da se selektor Zoran Filipović “ne pita ništa u crnogorskoj reprezentaciji”.

- Da li sam ljut? Ne, više sam razočaran. Ne ljutim se ni na koga, jer svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam na sedam utakmica u crnogorskoj reprezentaciji doživio što neće niko ni za sto utakmica - kazao je Burzanović, koji je oktobra prošle godine, uoči meča protiv Italije u Lećeu, posljednji put bio na reprezentativnom spisku.

Filipović je nedavno, pred kvalifikacioni meč sa Kiprom, kazao da Burzanović nije pozvan “iz emotivnih razloga”, uz šturo objašnjenje da je “bolje što trenutno nije tu”. Takva Filipovićeva izjava samo je povećala glasine da je verbalni duel Burzanovića i kapitena Mirka Vučinića po završetku kvalifikacionog duela sa Bugarskom (6. septembar) razlog što ga nema na spisku.

- Dao sam gol protiv Mađarske za prvu pobjedu crnogorske reprezentacije, na čemu mi je lično čestitao Milo Đukanović. To ne može da se sakrije. U trećoj utakmici bio sam najbolji igrač, dao sam gol protiv Norveške i namjestio drugi, petu i šestu utakmicu bio sam kapiten... Odradio sam sve što sam mogao u sedam kola - kazao je Burzanović, ponovivši da je “više razočaran nego ljut”.

- Možda i ne treba da igram za Crnu Goru, ne želim da se miješam ni u čije mišljenje. Selektor je navodno tu da odlučuje o svemu, iako se on ne pita ništa. Želim da igram fudbal, u svakom mogućem smislu, da li za reprezentaciju ili neki klub - kazao je Burzanović.

Nekadašnji vezista Budućnosti istakao je i da Crna Gora “nema reprezentaciju”.

- Ima četiri ili pet imena, ali nema 20, kao što, na primjer, ima Srbija. Mirko Vučinić je sigurno poslije Dejana Savićevića najveće fudbalsko ime i oni ne mogu da se uporede ni sa jednim drugim fudbalerom. Stevan Jovetić je veliko fudbalsko ime, Simon Vukčević je veliko fudbalsko ime, ali Crna Gora nema reprezentaciju. To je najveći problem. Mislim da Crna Gora, na čelu sa predsjednikom Savićevićem, treba da sagleda stvari kako to radi Srbija. Mislim da je selektor Srbije Radomir Antić, uz stručni štab i ljude iz Fudbalskog saveza Srbije, primjer kako treba da se ponaša prema reprezentaciji - rekao je Burzanović, uz opasku da “možda više nikada neće igrati za reprezentaciju”.

- Mnogo mi je drago što sam igrao za reprezentaciju Crne Gore, jer je moguće da više nikad neću igrati. Ali, mislim da Crna Gora nema pravi odnos prema igračima, da to nije ta himna - zaključio je Burzanović.

Filipović: Pitam se, nećeš igrati više

Zoran Filipović bio je kategoričan - dok je on selektor, Igor Burzanović neće nositi crnogorski dres.

- Žao mi je da jedan momak, koji je Crnogorac, sam sebe eliminiše na ovakav način. Nemam šta da komentarišem, za mene je ovaj slučaj riješen, dok sam je selektor, Burzanović neće igrati za reprezentaciju - kazao je Filipović u izjavi Televiziji In.

Reagujući na Burzanovićevu izjavu da Crna Gora nema reprezentaciju i da treba da se uglada na Srbiju, Filipović je kazao:

- Treba da se ugledamo na sami sebe! On kaže da nemamo reprezentaciju, a ja kažem da imamo. Mi sa Srbijom ne možemo da se poredimo, jer Crna Gora ima stanovnika koliko jedan kvart u Beogradu. I ubijeđen sam da, s obzirom na broj stanovnika, imamo dosta kvalitetnih fudbalera - kazao je Zoran Filipović.

Bonus video: