MUGOŠA, NJEGOV SIN I VOZAČ DIVLJAČKI NAPALI I IZUDARALI UREDNIKA I FOTOREPOTERA "VIJESTI"

Vremeplov: Pištoljem na urednika "Vijesti"

Gradonačelnik Mugoša i njegov sin su pred policijom, koja je ubrzo došla, priznali da su udarali Jovovivća
1200 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti, 6. avgust 2009., Foto: Arhiva Vijesti
Vijesti, 6. avgust 2009., Foto: Arhiva Vijesti

Gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i vozač Dragan Radonjić divljački su sinoć ispred ponoći napali i izudarali urednika i fotoreportera "Vijesti" Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića, dok su bili na radnom zadatku.

Mugošin sin je u jednom trenutku uperio i pištolj u Jovovića, koji je zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Vijesti".

Dok je fotoreporter Pejović sinoć snimao nepropisno parkirane automobile ispred kafea "Art", vlasništvo Mugošinog sina, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na njega su nasrnuli otac i sin Mugoša i, uz grube psovke i uvrede, izudarali ga, iako im se predstavio kao fotoreporter "Vijesti".

"Vidio sam sa 50-ak metara kako Mugoša i njegov sin udaraju Borisa i prilazeći rekao: "Zašto tučete mog fotoreportera", rekao je Jovović.

On je kazao da su se dvojica Mugoša okrenuli ka njemu, a gradonačelnik je pitao: "Ko si ti".

"Predstavio sam se i izvadio press-karticu, a Mugoša je zgrabio i stavio je u džep, psujući i negodujući zbog našeg današnjeg članka o njegovom nepropisnom parkiranju od prethodnog dana", rekao je Jovović.

On je objasnio da su ga potom i Mugoša i sin udarali po licu, psujući, a da mu je neko u gužvi prislonio repetirani pištolj na grudi, da bi ga na insistiranje Mugoše: "Makni to", sklonio.

Pejović je kazao da je vidio kako je Mugošin sin dotrčao sa pištoljem i uperio ga Jovoviću u grudi. Jovović je kazao da mu je Mugoša oteo i mobilni telefon, dok je razgovarao sa glavnim urednikom.

Gradonačelnik Mugoša i njegov sin su pred policijom, koja je ubrzo došla, priznali da su udarali Jovovivća.

Jovović i Pejović su iza ponoći primljeni u Urgentni centar, kako bi se konstatovale lakše tjelesne povrede, a potom su u podgoričkoj policiji podnijeli i krivičnu prijavu protiv trojice napadača.

Preporučujemo za Vas