JOŠ TRAJE NEIZVJESNOST OKO IMENA DOBITNIKA "SEDMICE" NA LOTO-U

Vremeplov: Nikšićani se pretplatili na sedmicu

Nikšićka „sedmica“ je druga od privatizacije Lutrije Crne Gore, a zanimljivo je da su obije “sedmice” stigle u grad pod Trebjesom
1221 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti, 16. avgust 2009., Foto: Arhiva Vijesti
Vijesti, 16. avgust 2009., Foto: Arhiva Vijesti

Još se ne zna ko je srećni dobitnik 1,56 miliona eura u igri „Loto 7/39“. Nepoznati Nikšićanin ili Nikšićanka prekjuče je, na dan izvlačenja, oko 11,45 sati, na kiosku kod zgrade Monteksa u Nikšiću, uplatio „divljak“ od tri eura, sa šest kombinacija od po sedam brojeva. Na jednoj je, vjerovali ili ne, pogođeno svih sedam!

Igor Gluščević, zaposlen na toj trafici Lutrije Crne Gore, kazao je da je u petak, do 17 sati, uplaćeno oko 130 listića.

-Zaista ne obraćam pažnju, jer samo kucam u toj gužvi, a poznato je da imamo tri igre ’loto’, 7 od 39, 7 od 36 i 7 od 33. Uplaćuju sasvim obični ljudi, muškarci i žene, kao i obično- kazao je Gluščević, uz nepomenu da ne bi otkrio identitet dobitnika ni ako bi se sjetio ko je.

-To ne bi bilo pošteno- rekao je on.

Gluščević je podsjetio da je kiosk ispred zgrade u Teslinoj ulici jedan od prometnijih u gradu.

-Ranije je bilo dobitaka, nedavno i ’šestica’ od 11.000 eura, a na ’grebi’ je prije tri godine neko izvukao automobil. Dobitniku želim da ih zdravo troši- kazao je Gluščević.

Nikšićka „sedmica“ je druga od privatizacije Lutrije Crne Gore, a zanimljivo je da su obije “sedmice” stigle u grad pod Trebjesom. Prva, od oko 100.000 eura, u igri „7/33“, izvučena je prije tri i po godine. Nagradni fond za nagradno kolo igre „7/39“ je 250.000 eura, za igru „7/36“ oko 100.000, a za „7/33“ oko 50.000 eura. Vlasnik 92,19 odsto akcija firme je Nikšićanin Sava Grbović.

Iz Lutrije je rečeno da se dobitnik “sedmice” još nije javio, te se nadaju da će to uraditi u narednim danima.

- Dobitnik ima pravo da ostane anoniman, i mi ćemo mu to i garantovati. Ukoliko se, pak odluči da se predstavi javnosti, opet ćemo ispoštovati njegovu želju - kazala je marketing menadžer u Lutriji Milica Grbović.

Ona je dodala da će Lutrija srećnom dobitniku novac isplatiti u roku od 60 dana od izvlačenja, koliko Zakon o igrama na sreću propisuje.

Grbović je dodala da će se fond za prvu narednu sedmicu umanjiti i iznosiće 250.000 eura.

Malo da se vrate dugovi

Reporteri „Vijesti“ anketirali su juče dvadesetak građana Nikšića. Većina bi, za 1,56 miliona eura kupili nekretnine, a rijetko ko bi, zbog straha od otimačine, otkrio identitet.

Grad pod Trebjesom, gdje je zaduženost stanovništva iznad crnogorskog prosjeka, odavno njeguje vic u kome, na pitanje došljaka šta bi uradio da dobije milion na „sedmici“, Nikšićanin odgovara da bi nekolicini odmah vratio dugove.

„A šta bi uradio sa ostalim?“ pita došljak.

„Ostali neka sačekaju“.

Preporučujemo za Vas