VREMEPLOV: Živnula potražnja nekretnina u Petrovcu i Bečićima

Rošman tvrdi da je, za razliku od mnogih drugih zemalja, u Crnoj Gori ograničen broj visokokvalitetnih nekretnina, što cijene, kako je ocijenio, održava stabilnim i na dobrom pravcu
902 pregleda 0 komentar(a)
Stranica "Vijesti" od 17. avgusta 2009.
Stranica "Vijesti" od 17. avgusta 2009.

Dok se tržišta nekretnina širom svijeta suočavaju sa dugom i hladnom zimom, u kojoj investitori i klijenti ruke i novčanike drže duboko u svojim džepovima, crnogorsko tržište pokazuje dobre znake rasta, ocijenio je marketing menadžer izraelske agencije za nekretnine More grupe, Amir Rošman.

- Mi definitivno možemo prepoznati promjene na tržištu. Ima više klijenata, potražnja polako raste a prodaja je prilično bolja od kraja zime – rekao je Rošman, a prenosi više internet portala.

On je kazao da je povećana tražnja zabilježena posebno u Petrovcu i Bečićima, gdje ta agencija ima završene nekretnine.

- Tu nam dobro ide – dodao je Rošman.

On tvrdi da je, za razliku od mnogih drugih zemalja, u Crnoj Gori ograničen broj visokokvalitetnih nekretnina, što cijene, kako je ocijenio, održava stabilnim i na dobrom pravcu.

. - Očigledno morate biti kreativni u trenutnim tržišnim uslovima i pomoći klijentima. Zbog toga mi potencijalnim kupcima nudimo i kredite, garantovane modele za rentiranje i ostale povoljnosti, kako bi opstali na tržištu – rekao je Rošman, čija agencija ima kancelarije u Podgorici i Budvi.

On je dodao da Crna Gora euro koristi kao zvaničnu valutu otkad je uvedena prije pet godina i da je jedna od zemalja budućih kandidata za ulazak u Evropsku uniju.

- Sa svojom divljom prirodom i izuzetnim plažama, ova mala zemlja sebe je dobro pozicionirala na svjetskoj turističkoj mapi. Posljednji podaci Ministarstva turizma pokazuju da broj turista i letova raste, a posebno zanimljiva činjenica je da turisti stižu iz novih destinacija, što će dodatno izložiti crnogorsku ljepotu i njene investicione mogućnosti – zaključuje se u tekstu. O potencijalima crnogorskog tržišta nekretnina nedavno je pisao i uticajni američki nedjeljnik Biznisvik (BusinessWeek), prema kojem su Crna Gora i Hrvatska “vruća tržišta”, koja će prva privući investitore, oprezne zbog finansijske krize.

- Znaci oporavka tržišta nekretnina, nakon ozbiljnog pada koji je cijene u Španiji spustio 35 odsto, vraćaju investitore na “vruća“ tržišta kakva su u Evropi Hrvatska i Crna Gora – objavio je Biznisvik.

U anketi među trgovcima na koju se nedjeljnik poziva, kao najbolja prilika za ulaganje navodi se Crna Gora, u koju je prije krize investirano 600 miliona američkih dolara godišnje, zatim ostatak regiona istočna Evropa, ali i zapadne zemlje, gdje je kriza oborila cijene na najniže nivoe.

Bonus video: