VREMELOV: SDP spasio Mugošu

Odbor ne bi mogao obaviti saslušanje, bez obzira da li je riječ o kontrolnom ili konsultativnom, ako za to ne bi glasao SDP
1008 pregleda 0 komentar(a)
Stranica "Vijesti" od 15. septembra 2019.
Stranica "Vijesti" od 15. septembra 2019.
Ažurirano: 15.09.2019. 09:06h

Socijaldemokratska partija vjerovatno bi podržala zahtjev poslanika SNP-a Predraga Bulatovića da Odbor za odbranu i bezbjednost obavi konsultativno saslušanje direktora Uprave policije Veselina Veljovića i njegovih podređenih o postupanju policije u slučaju incidenta između gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i novinarske ekipe "Vijesti", kazao je član Odbora za Bezbjednost iz SDP- Borislav Banović.

“U principu, podržaćemo sva konsultativna saslušanja jer je to način da dobijemo dodatne informacije od relevantnih ljudi”, rekao je Banović “Vijestima”.

On je dodao da bi prije nego što kaže da li bi podržao zahtjev za kontrolno saslušanje Veljovića i njegovih saradnika morao da sačeka Bulatovićevo obrazloženje.

Bulatović je prošle sedmice najavio da će tražitii da ovaj skupštini odbor donese odluku da se obavi kontrolno ili konsultativno saslušanje Veljovića i njegovih podređenih zbog “primjedbi na ponašanje i postupanje policije ili policijskih funkcionera, u smislu da su radili pristrasno u korist gradonačelnika”.

Odbor ne bi mogao obaviti saslušanje, bez obzira da li je riječ o kontrolnom ili konsultativnom, ako za to ne bi glasao SDP.

Bulatović je juče rekao “Vijestima” da će u petak, kada je zakazana sjednica odbora za bezbjednost, formalizovati svoj zahtjev, te da će tada sa opozicionom kolegama iz tog skupštinskog tijela dogovoriti da li da traže kontrolno ili konsultativno saslušanje.

Funkcioner SNP-a je najavio i da će tražiti da saslušanje bude javno. Banović je rekao, takođe, da “u principu, podržava, da konsultativna saslušanja budu javna, dok kod kontrolnih to zavisi od informacija koje Odbor traži”.

Kontrolno saslušanje ima veću težinu jer, između ostalog, Odbor treba da sačini i Skupštini dostavlja izvještaj, koji sadrži suštinu izlaganja, a može predložiti i odgovarajući zaključak ili drugi akt.

Bonus video: