VREMEPLOV Poigravanje do prvog trofeja

Napomena: Tekst koji slijedi objavljen je u "Vijestima" 8. marta 2010. godine
532 pregleda 0 komentar(a)
Strana "Vijesti" od 2. marta 2010., Foto: Arhiva Vijesti
Strana "Vijesti" od 2. marta 2010., Foto: Arhiva Vijesti

Crnogorska odbojka više nema nikakvu draž, sve je unaprijed poznato. Do sinoć je možda i tinjala nada da Budućnost može makar malo da zaprijeti Budvanskoj rivijeri, ali je ona ugašena za svega 75 minuta - toliko je u Baru trajalo finale nacionalnog Kupa, u kojem su izabranici Veselina Vukovića sa pola snage savladali vječitog rivala.

- Izuzetno sam zadovoljan zbog činjenice da smo osvojili Kup, budući da smo dosta dugo čekali na taj trofej. Kod obje ekipe je bio vidljiv nedostatak utakmica i pravog ritma, tako da je na momente igra bila sjajna, a na momente je bilo padova. Ovo je bila naša najizjednačenija utakmica ove sezone, nadam se da će finale plej-ofa biti još neizvjesnije. Sve finalne serije su teške i naporne, ali imamo blagu prednost i očekujem da ćemo odbraniti titulu - istakao je Vuković.

Do skoro su dueli dva najbolja crnogorska kluba bili uzbudljivi, puni preokreta, često je odlučivala samo jedna lopta... A u „Topolici” je sinoć sve bilo poznato nakon svega pet minuta, jer su Budvani vodili sa ogromnih 15:4. Mladi tim Zorana-Belog Vukčevića nikako nije mogao da uđe u pravi ritam, a prvi set bi trajao znatno kraće od 18 minuta da „narandžasti” nisu smanjili tempo.

Drugi dio igre su bolje počeli Podgoričani, imali nekoliko puta plus dva, ali je sve brzo došlo na svoje mjesto - pri rezultatu 9:11, Budvani su nakon servisa Tonija Kovačevića i Gojka Ćuka osvojili 10 od 11 poena i preokrenuli na 19:12. „Plavi” su, ipak, prišli na 22:20, ali su Miloš Ćulafić i Kovačević riješili sve dileme za 25:20.

Iako je razlika u kvalitetu ogromna, odbojkaši Budućnosti makar zaslužuju čestitke za borbenost. I njima je, vjerovatno, poslije 2:0 bilo jasno da nemaju šansi da osvoje ni set, ali su se makar potrudili da posljednji dio igre učine zanimljivijim. Iako su stalno jurili prednost Budvana, Marko Bojić, Nemanja Petrić i drugovi su se do kraja borili, a čak su natjerali Vukovića da pri rezultatu 20:19 zatraži svoj drugi tajm-aut. Od tog trenutka, međutim, na terenu je ponovo postojao samo jedan tim.

- Čestitam Budvanskoj rivijeri na sasvim zasluženo osvojenom Kupu. Nismo bili na nivou igre koji bi trebalo da prikazujemo u ovom trenutku, ali je očito da su momci sa previše grča ušli u meč. Budvani su kao iskusna ekipa to znali da iskoriste, a ja se nadam da ćemo, ako već nismo to uradili u finalu Kupa, makar finale plej-ofa učiniti zanimljivijim - naglasio je Vukčević.

Bonus video: