Vremeplov: Tjelohranitelj podigao rampu i oteo auto komunalcima

Napomena: Tekst koji slijedi objavljen je u "Vijestima" 4. novembra 2010. godine

4832 pregleda 4 komentar(a)
Strana "Vijesti" od 4. novembra 2010., Foto: Arhiva Vijesti
Strana "Vijesti" od 4. novembra 2010., Foto: Arhiva Vijesti

Darko Stojanović, tjelohranitelj šefa parlamenta Ranka Krivokapića, prekjuče je vrijeđao službenike Komunalne policije (KP) nakon što mu je njihov "pauk" odnio nepropisno parkirano službeno vozilo.

Stojanović je nakon toga "oteo" vozilo sa parkinga komunalaca kod Sportskog centra u Podgorici ne plativši kaznu, nezvanično je reklo više sagovornika "Vijesti” iz Komunalne policije.

Službeni "audi", registarskih oznaka PG-CG069, navodno je bio parkiran u Karađorđevoj ulici u ponedjeljak, nešto poslije podneva. Pored toga što je onemogućio ulazak drugih vozila u garažu, vozilo je bilo zauzelo i jednu kolovoznu traku tako da su vozači mogli da se kreću samo u jednom smjeru. “Pauk” je , osim službenog “audija”, uklonio i nekoliko vozila koja su takođe bila nepropisno parkirana u istoj ulici i onemogućavala saobraćaj.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Stojanović je pošao za vozilo na parking kod Sportskog centra i zahtijevao da mu se vrati. Službenici Komunalne policije su odbili da vrate auto dok se ne ispoštuje procedura koja je propisana. Par sati nakon toga Stojanović je ponovo došao i izvrijeđao službenika Komunalne policije Darka Mugošu koji je "paukom" odnio službeni "audi", ali i njegove kolege koji su se tu nalazile. Nakon vrijeđanja opštinskih službenika sam je podigao rampu, sjeo u vozilo i otišao.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da je i juče u blizini Skupštine došlo do incidenta između komunalnih policijaca i nekoliko pripadnika obezbjeđenja.

Direktor Komunalne policije Radislav Vojvodić je sinoć na pitanje "Vijesti" da objasni incidente svojih službenika sa tjelohraniteljima šefa parlamenta kazao da ne zna da su oni Krivokapićevi tjelohranitelji, ”ko su, kakav imaju zadatak ili ulogu”. On je istakao da nijesu bitna imena onih kojima je "pauk" odnio vozilo, jer propisi se primjenjuju jednako za sve.

"To što ste vi rekli ja ne znam. Nama je svaka stranka za sebe i ima svoje ime. Mi radimo svoj posao. Mogu vam samo reći da smo u okviru našeg posla uradili sve izuzetno korektno, odgovorno i propisino i preduzimamo dalje svoje radnje i u vezi sa tim vam ne mogu ništa komentarisati. Nijesam ja taj koji treba da gleda ko je, čiji je i šta je. Mi radimo svoj posao i to je to", kazao je Vojvodić.

Na pitanje kako komentariše to što je neko vrijeđao njegove službenike dok obavljaju svoj posao, Vojvodić je rekao da će zaštititi svoje zaposlene.

"Ja sam tu apsolutno da zaštitim svoje službenike. Oni koji prema nama rade nešto nekorektno, mi u odnosu na to preduzimamo radnje. Apsolutno niko neće moći tako lako... Naš posao je dosta nezahvalan. Nije to pitanje - sad se pojavio jedan slučaj. Mi prema svakome ko se prema nama odnosi mimo propisa pokrećemo određene radnje i molim lijepo", objasnio je Vojvodić. On nije želio da komentariše to što su se sa tjelohraniteljima dogodila dva incidenta u dva dana.

"Mi radimo svoj posao, i danas i juče i sjutra ćemo ponovo", kazao je Vojvodić, ali nije pojasnio kakve radnje preduzimaju.

Službenik Uprave policije Darko Stojanović nije sinoć želio da razgovara sa reporterom "Vijesti".

Izvor “Vijesti” iz Uprave policije kazao je da misli da je možda pogriješio komunalni policajac jer je odnošenjem službenog vozila predsjednika Skupštine, ugrozio bezbjednost štićene ličnosti.

Vojvodić pisao Krivokapiću, Mugoši i Veljoviću

Stojanovićev šef, Miljan Perović, rukovodilac Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata , koji je na službenom putu van zemlje, sinoć je rekao “Vijestima” da je naredio da se od službenika Stojanovića “uzme izjava na okolnosti događaja”.

“Nakon sagledavanja svih činjenica vezanih za taj događaj, predmet ću procesuirati Unutrašnjij kontroli radi preduzimanja disciplinskih mjera”, kazao je Perović.

"Vijesti nezvanično saznaju da je direktor Komunalne policije Vojvodić uputio pisma predsjedniku Skupštine Krivokapiću, gradonačelniku Miomiru Mugoši i direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću u kojem je, kako kažu izvori "Vijesti", protestovao zbog nekorektnog odosa prema njegovim službenicima. On im je, takođe, poslao kompletan izvještaj o slučaju nepropisnog parkiranja sa foto elaboratom.

Iz Uprave policije "Vijestima" je sinoć nezvanično rečeno da povodom incidenta između njihovog službenika i Komunalne policije nije podnesena prijava.

Mi radimo svoj posao, i danas i juče i sjutra ćemo ponovo. Nijesam ja taj koji treba da gleda ko je, čiji je i šta je. Ko se prema nama odnosi mimo propisa, pokrećemo određene radnje i - molim lijepo, rekao je direktor Komunalne policije Vojvodić

Bonus video: