Vremeplov: Saša Bogdanović jednoglasno

Napomena: Tekst koji slijedi objavljen je u "Vijestima" 23. novembra 2010. godine

3860 pregleda 3 komentar(a)
Strana "Vijesti" od 23. novembra 2010., Foto: Arhiva Vijesti
Strana "Vijesti" od 23. novembra 2010., Foto: Arhiva Vijesti

Novi gradonačelnik Cetinja biće Aleksandar Saša Bogdanović, odlučilo je sinoć predsjedništvo DPS-a, a zatim to potvrdio cetinjski odbor DPS-a.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz DPS-a, Opštinski odbor je jednoglasno podržao odluku predsjedništva, koja će danas biti sporovedena izborom Bogdanovića u Skupštini prijestonice, gdje DPS ima apsolutnhu većinu.

Prošle nedjelje je opštinsko rukovodstvo DPS vrhu partije, na predlog mjesnih odbora, ponudilo da se odluči između dva kandidata – Bogdanovića i aktulenog gradonačelnika Milovana Jankovića. Gradonačelnik Janković se odmah potom obratio javnosti i poručio “da očekuje da će Predsjedništvo DPS-a podržati njegovu kandidaturu za novi mandat, a sve zbog činjenice da ima veliku podršku i u stranci i među građanima”. Za taj potez je imao podršku nekoliko lokalnih funkcionera iz njegove administracije koji su sinoć ipak glasali za Bogdanovića.

Uz Bogdanovića, koji nije htio da ulazi u sukob sa Jankovićem, bio je vrh stranke, a Janković sinoć nije htio da komentariše odluku cetinjskog DPS-a.

Nema dileme da će Bogdanović danas dobiti podršku lokalnog parlamenta, jer u cetinjskoj Skupštini DPS ima apsolutnu vlast sa 21 od 33 odbornička mjesta. Socijaldemokratska partija ima sedam, Socijalistička narodna partija tri, a koalicija Liberalne i Građanske partije dva odbornika.

Iako je ranije najavljivano da bi opozicija mogla da ima svog kandidata, od toga neće biti ništa. Dio opozicije nezvanično je predlagao da njihov kandidat bude Janković ukoliko ne dobije podršku od svoje stranke, ali ta ideja nije naišla na odbravanje u SDP-u.

S druge strane SDP je predložiio opoziciji da zajednički kandidat bude član njihove partije, direktor bolnice “Danilo I”, Ivan Gazivoda. SNP, LP i GP nijesu podržale takvu ideju, pa SDP nije mogao sama da kandiduje Gazivodu, jer im je za to potrebno devet odbornika.

Bogdanović je najmlađi posanik DPS-a u Skupštini Crne Gore i savjetnika za ekonomske odnose predsjednika države. Takođe je i šef odborničke grupe DPS-a u Skupštini prijestonice.

Bonus video: