DF: Evo izjava koje su kao svjedoci dali Medojević i Knežević

"Sve to u svojim rješenjima navodi i Apelacioni sud Crne Gore u postupcima u kojima je odlučivao po njihovoj žalbi zbog protivzakonitog i protivustavnog određivanja kazni zatvora. Kao što se vidi u obrazloženjima sud konstatuje da su lideri DF-a dali izjave što dokazuje da su ispunili svoju zakonsku obavezu"
95 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.12.2018. 17:21h

Lideri Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević i Milan Knežević dali su izjave u svojstvu svjedoka u predmetima koji su formirani zbog njihovih izjava, objavio je danas DF.

Iz DF su naveli da su ovim "demontirane neistine sudstva i tužilaštva"

"Sve to u svojim rješenjima navodi i Apelacioni sud Crne Gore u postupcima u kojima je odlučivao po njihovoj žalbi zbog protivzakonitog i protivustavnog određivanja kazni zatvora. Kao što se vidi u obrazloženjima sud konstatuje da su lideri DF-a dali izjave što dokazuje da su ispunili svoju zakonsku obavezu. Sasvim je jasno da je i sudstvo i tužilaštvo obmanulo javnost sa tvrdnjama da su odbili da svjedoče jer su Nebojša Medojević 15.02.2018, i Milan Knežević 17.07.2018. svjedočili u postupcima i nadležnim državnim organima saopštili svoja saznanja o iznijetim tvrdnjama kao i detaljno obrazložili objektivne razloge zbog kojih ne mogu da otkriju identitet svojih izvora. Namjera je očigledno bilo da se zloupotrebom službenog položaja od strane sudske i tužilačke instance, zloupotrebom zakona i procesne kazne, izvrši eliminacija lidera DF-a iz političkog života", objavio je DF ba zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Advokati Nebojše Medojevića predali su Ustavnom sudu žalbu na Rješenje Višeg suda da se jedan od lidera Demokratskog fronta kaznio sa dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči o sopstvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992.

Iz tog političkog saveza su daodali da stavljaju na uvid čitavoj domaćoj i međunarodnoj javnosti jasne dokaze da su lideri DF-a svjedočili u pomenutim postupcima i da ne postoji niti jedan pravni osnov za izricanje kazne zatvora.

"Ovim se potvrđuje činjenica, da je namjera bila hapšenje i da su Medojević i Knežević mogli u svojim svjedočkim iskazima reći bilo što, pronašao bi se razlog za njihovo "stavljanje u zatvor", poručili su iz DF.

Bonus video: