Ubrzajte svoj metabolizam

Ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne treba da ga preskočite. Prva stvar koju treba da učinite ujutru je da jedete, a zatim će vaše tijelo biti spremno da sagorijeva kalorije
80 pregleda 1 komentar(a)
dijeta, Foto: Shutterstock
dijeta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2016. 10:14h

Od onoga trenutka kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorijevate kalorije.

Kako piše Run Healthy Lifestyle, sagorijevanje kalorija ne znači da treba da gladujete, odlažete obroke, već da promjenite jutarnju rutinu, kako biste gubili kilograme.

Donosimo pet savjeta, koji će u početku biti obaveza, a posle navika.

Trčite

Ne zahtjeva se preveliki napor, niti višesatno vježbanje. Dovoljno je da počnete da trčite u okruženju, ili vježbate na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže da ubrzate metabolizam.

Intenzivirajte trening

Neke studije su pokazale da je dovoljno vježbati samo dva i po minuta, ali visokim intenzitetom i sagorjeti više od 200 kalorija.

Vježbe za mišiće

Najbolji način da se potroše kalorije tokom cijelog dana jeste da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima radeći neke vježbe za mišiće. To možete ostvariti sa malim težinama, podižući ih dok gledate jutarnji program i uključiti nekoliko sklekova, čučnjeva... i spremni ste za uspješan dan, prenosi radio Sarajevo.

Doručkujte

Ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne treba da ga preskočite. Prva stvar koju treba da učinite ujutru je da jedete, a zatim će vaše tijelo biti spremno da sagorijeva kalorije.

Ne zaboravite grickalice

Ako ne vjerujete da možete da jedete i izgubite težinu – niste u pravu. Trebalo bi samo obratiti pažnju na ono šta jede. Grickalice treba da budu bogate antioksidansima i proteinima, da bi metabolizam funkcionisao.