Ulcinjani uhapšeni pošto su pokušali da prokrijumčare osam Pakistanaca

Službenici su juče rano ujutro na magistralnom putu Ulcinj – Bar zaustavili dva auta marke ,,Passat” i ,,Mercedes” ulcinjskih registarskih oznaka. Ustanovljeno je od strane policije da su dvojica Ulcinjana vršila prevoz osam nepoznatih lica koja kod sebe nijesu imala lična dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet
164 pregleda 3 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 23.12.2016. 16:09h

Policija je u Ulcinju u mjestu Bratica uhapsila B.L. (46) i H.K. (38) iz Ulcinja, zbog osnova sumnje da su pokušali da prokrijumčare osam ljudi iz Pakistana.

Službenici su juče rano ujutro na magistralnom putu Ulcinj – Bar zaustavili dva auta marke ,,Passat” i ,,Mercedes” ulcinjskih registarskih oznaka. Ustanovljeno je od strane policije da su dvojica Ulcinjana vršila prevoz osam nepoznatih lica koja kod sebe nijesu imala lična dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet.

"Sva lica privedena su u Stanicu policije OB Ulcinj kako bi se od njih uzele izjave u svojstvu građanina i kako bi se nepoznatim licima utvrdio identitet. Na osnovu izjava koje su dali u svojstvu građanina, kao i na osnovu drugih aktivnosti i provjera, radi se o osam pakistanskih državljana. Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da su osam pakistanskih državljana u noći između 21. i 22. decembra 2016 godine ilegalno prešli granicu i iz Albanije u Crnu Goru ušli van graničnog prelaza, gdje ih je prilikom dolaska u mjesto Đerane preuzeo B.L. i omogućio im prenoćište nakon čega je, kako se sumnja imao namjeru da ih preveze do Podgorice, odakle su imali namjeru da idu dalje ka zemljama Zapadne Evrope", navodi su u saopštenju MUP-a

Po riječima policije, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se B.L. i H.K. uhapse zbog sumnje da su počinili kriminalno djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Bonus video: