Parovi koji kuvaju zajedno i ostaju zajedno

Čak 56 posto muškaraca i žena reklo je da im je kuvanje terapija, 30 posto je reklo da je obrok koji su zajedno skuvali bolji od seksa, a četvrtina je priznala kako umijećem u kuhinji nastoje zavesti svog partnera
112 pregleda 0 komentar(a)
ljubav, kuvanje, Foto: Shutterstock
ljubav, kuvanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2016. 11:25h

Od novca do kvaliteta seksualnog života, postoji mnogo stvari koji određuju uspjeh veze, ali da li ste znali da zajedničko kuvanje može učvrstiti vašu vezu?

U istraživanju je učestvovalo blizu 1.000 osoba starijih od osamnaest godina, a više od polovine anketiranih osoba dalo je potvrdne odgovore na pitanje o tome kako kuvanje utiče na njihovu vezu.

Skoro svi ispitanici, njh 98 posto, misle da je komunikacija bitna komponenta svakog braka, a da je zajedničko kuvanje odličan način za podsticanje komunikacije.

Čak 87 posto ispitanika reklo je da vjeruje da je kuvanje jedna od najboljih aktivnosti kojima parovi mogu učvrstiti svoj odnos.

Ljudi u različitim stadijima veze davali su iste odgovore na ovo pitanje. Osamdeset osam posto ispitanih je u ozbiljnoj vezi, 94 posto ispitanih je zaručeno, 89 posto ih je u braku, a 84 posto nikada nisu bili u braku, ali tvrde da kuvanje zajedno poboljšava komunikaciju.

Čak 56 posto muškaraca i žena reklo je da im je kuvanje terapija, 30 posto je reklo da je obrok koji su zajedno skuvali bolji od seksa, a četvrtina je priznala kako umijećem u kuhinji nastoje zavesti svog partnera.

Takođe, parovi misle da kuvanjem za partnera pokazujete ljubav prema njemu.

Ipak, ako niste dobar kuvar ne brinite se, jer to ne znači da je vaša veza osuđena na propast. Stručnjaci objašnjavaju da je komunikacija između partnera ključ zajedničkog kuvanja. Prema tome, zagrlite svog partnera i razgovarajte s njim u kuhinji kad god možete.

Istraživanje je sponzorisala kompanija Calphalon, a proveli istraživači firme Light Speed GMI.