Šaranović novi predsjednik Bokserskog saveza

Šaranović, koji je do sada obavljao funkciju generalnog sekretara BSCG, bio je jedini kandidat za predsjednika.
380 pregleda 1 komentar(a)
Blažo Šaranović, Foto: Vlada Crne Gore
Blažo Šaranović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.12.2016. 17:29h

Direktor Uprave za imovinu, Blažo Šaranović novi je predsjednik Bokserskog Saveza Crne Gore (BSCG), odlučeno je danas na izbornoj Skupštini te asocijacije.

Šaranović, koji je do sada obavljao funkciju generalnog sekretara BSCG, bio je jedini kandidat za predsjednika.

Na novu funkciju izabran je apsolutnom većinom glasova.

Za predsjednika predložio ga je Bokserski klub Podgorica, na čijem je čelu od 2012. godine.

"Novi predsjednik BSCG u roku od 15 dana dostaviće svim klubovima u Crnoj Gori plan rada, formirati Upravni odbor koji će odlučiti o imenovanju novog direktora, tehničkog sekretara i selektora reprezentacije. Oformiće i nove komisije BSCG", saopšteno je iz BSCG.

Navodi se da je za predsjednika Skupštine, apsolutnom većinom glasova, izabran dosadašnji predsjednik Saveza, Božidar Vuksanović.

Za generalnog sekretara imenovan je Zdravko Matović.

"Dosadašnji predsjednik, Božidar Vuksanović, zahvalio je svim prisutnima na velikoj podršci godinama unazad i predstavio izvještaj o dosadašnjem radu. Poseban akcenat stavljen je na potpunu finansijsku konsolidaciju Saveza i uspjeh Milovana Sekulovića koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu", piše u saopštenju.

Navodi se da je Vuksanović pohvalio rad bokserskih klubova Podgorica i Budva, navodeći da bi njihov primjer trebalo da slijede i ostali klubovi u Crnoj Gori.

Skupština je usvojila novi Statut, prilagođen statutu Svjetske bokserrske asocijacije.

"Usvojene su i određene sugestije delegata po pitanju izmjene i prilagođavanja pojedinih tačaka zajedničkom interesu", piše u saopštenju BSCG.

Bonus video: