Baošići: Oduzete tri puške, protiv osumnjičenog će biti podnijeta krivična prijava

Pronađene su dvije puške "M–48", tzv. bokerice, za koje N.L. ne posjeduje oružne listove, kao i jedna lovačka puška za koju je istekao rok važenja oružnog lista", navodi se u saopštenju Uprave policije
91 pregleda 10 komentar(a)
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.12.2016. 14:12h

Hercegnovska policija danas je pretresla stan i druge prostorija N.L. (71) iz Herceg Novog i oduzela tri puške u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Oružje je oduzeto a protiv lica slijedi podnošenje krivične prijave. Hercegnovska policija je pretresla stan i druge prostorija koje koristi N.L. u naselju Baošići. Pronađene su dvije puške "M–48", tzv. bokerice, za koje N.L. ne posjeduje oružne listove, kao i jedna lovačka puška za koju je istekao rok važenja oružnog lista", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oružje je oduzeto i biće upućeno na vještačenje u Forenzički centar.

"O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo. Hercegnovska policija će, shodno izjašnjenju tužioca, krivičnu prijavu protiv N.L. podnijeti u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: