Ko kome "crta mete"?

Menadžment Uprave policije targetira “Vijesti”, i daje materijal klozetskim medijima da to što dalje šire, kazao je glavni i odgovorni urednik lista Mihailo Jovović
138 pregleda 60 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 24.12.2016. 07:29h

Iz Specijalnog državnog tužilaštva juče nijesu htjeli da preciziraju da li će ispitivati i ranije navode Kotoranina Jovana Vukotića, da su pojedini policajci na platnom spisku mafije.

Oni su ponovili da su formirali predmet povodom Vukotićevih navoda objavljenih u “Vijestima”:

“Postupak se nalazi u fazi izviđaja u okviru kojeg će se preduzeti sve zakonom predviđene radnje kako bi se utvrdile činjenice. SDT će blagovremeno obavještavati javnost o daljem toku postupka”.

Iz Uprave policije juče su ponovo komentarisali navode Vukotića, koji je ranije saopštio da u toj službi ima desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca - kriminalaca koji pomažu kriminal, spletkare, kriju ubice...

Kazali su da objavljivanje tih “teških optužbi, spekulacija i konstrukcija, bez ijednog dokaza”, može imati i dalekosežnije posljedice po ugled i bezbjednost policijskih službenika “koji su prozvani, ili na koje se u tekstovima sugeriše”.

Iako Vukotićev spisak navodnih “prljavih” policajaca nije objavljen, iz UP, ističu da su neki “prozvani ili je ostavljeno da ih javnost 'prepozna'” i da im se na taj način crtaju mete.

Policija tvrdi i da će “sva lica za koja se utvrdi da su u svemu ovome prekršila zakon na bilo koji način, ma čime se bavila, će za učinjeno i zakonski odgovarati”

Policija tvrdi i da će “sva lica za koja se utvrdi da su u svemu ovome prekršila zakon na bilo koji način, ma čime se bavila, će za učinjeno i zakonski odgovarati”.

Navodni vođa škaljarskog klana “Vijestima” je u elektronskoj komunikaciji saopštio imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših tajnih agenata za koje tvrdi da su na platnom spisku mafije.

Vukotić se oglasio nakon što je njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene na automobilu. Njegov brat Igor spremao da se uđe u to vozilo, ali nije povrijeđen.

“Znam koji je od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine...”, kazao je on. Kotoranin je i u aprilu 2015. javno optužio inspektore da su na platnom spisku mafije. Policija mu tada nije ponudila da konkretizuje optužbe, iako im je bio dostupan - tu poruku poslao je dok je bio iza spuških rešetaka.

Policija pronašla skrovište u Kotoru, ali ne i oružje u njemu

Kotorska policija juče je pronašla “skrovište”, za koje je u “Danu” objavljeno da ga koriste članovi kavačkog klana. Taj list juče je objavio da se sklonište nalazi u blizini kuće Radoja Zvicera, kojeg je policija označila kao jednog od vođa tog klana

Prema saznanjima “Vijesti”, u pitanju je stara austrougarska bolnica.

Policija je zvanično saopštila da je ta prostorija pregledana i da su izvršili uviđaj.

“Pregledom nisu pronađeni oružje ili drugi nedozvoljeni predmeti koji upućuju na izvršenje krivičnog djela. Svakako će svi eventualni tragovi biti izuzeti i dostavljeni na vještačenje Forenzičkom centru.

O svim daljim mjerama i radnjama biće blagovremeno obaviješteni”, saopštili su iz UP. Iz Specijalnog državnog tužilaštva za TV Vijesti su kazali da imaju formiran predmet koji se odnosi na kavački klan, da da je postupak u fazi izviđaja, te da ima oznaku tajnosti.

“Crnogorski klan je najopasniji”

Novi direktor srpske policije Vladimir Rebić kazao je da je srpska policija na dobrom putu da raskrinka organizovane kriminalne grupe, koje dolaze iz susjednih republika.

"Crnogorski klan je najopasniji i najjači u regionu. Takođe smo blizu rješavanja ubistva navijača Partizana Aleksandra Stankovića", kazao je Rebić u intervjuu beogradskom Nedjeljniku.

Kazao je da u Beogradu i Novom Sadu imaju uvoz kriminala iz susjednih republika. On je ocijenio da je cilj uvoznog kriminala da osvoji tržište u distribuciji narkotika.

Jovović: Odgovorite zašto niste pošli kod Vukotića u zatvor

Glavni i odgovorni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović tražio je juče da Uprava policije odgovori na samo jedno pitanje - zašto Jovana Vukotića nijesu ništa pitali dok je bio u zatvoru.

“Menadžment Uprave policije, koji optužuje "Vijesti" da crtaju mete njihovim neimenovanim službenicima i ruše njihov ugled, umjesto što se lažno kunu da prilježno istražuju svaku tvrdnju o nezakonitostima u policiji, što podrazumijeva i “prljave” policajce, u ovom slučaju dužni su da odgovore samo na jedno pitanje: Zašto nijesu tokom sedam mjeseci prošle godine otišli kod Jovana Vukotića u spuški zatvor, i pitali ga ima li dokaze za javne tvrdnje veoma slične onima iz "Vijesti"? Umjesto toga, oni targetiraju “Vijesti”, i daju materijal klozetskim medijima da to što dalje šire.

Na sličan način su targetirali i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji se drznuo da uhapsi dvojicu inspektora povodom krađe dokaza u jednom delikatnom budvanskom slučaju.

Ne valjaju im mediji, ne valja im Katnić, a menadžment revnosno istražuje sve nezakonitosti “u službi".

Bonus video: