Mujoviću pozlilo, smješten u KC-u

Advokat Miloš Vuksanović kazao je da je za danas u KCCG planirana i intervencija na srcu Veselina Mujovića
64 pregleda 11 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.12.2016. 07:46h

Pritvorenik Veselin Mujović hitno je juče zbog kardioloških problema prebačen iz Istražnog zatvora u Klinični centar, gdje je za danas planirana operacija. Njegov advokat Miloš Vuksanović objasnio je “Vijestima” da je Mujović prebačen na bolničko liječenje zbog učestalog bola u grudima i gubljenja svijesti.

“Sjutra će mu raditi intervenciju na srcu. Od ishoda te intervencije zavisiće njegov dalji tretman”, rekao je juče advokat.

Vuksanović je kazao da zbog Mujovićevih zdravstvenih problema - od 15. decembra nije mogao da ga posjeti u prostorijama Istražnog zatvora.

“Zbog toga nismo mogli da nastavimo dalju pripremu odbrane, pa je vrlo upitno u kakvom zdravstvenom stanju će dočekati sljedeći glavni pretres, zakazan za 11. januar naredne godine”, rekao je Vuksanović.

Mujović je uhapšen sredinom februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga je sumnjiči da je prevario bivšeg funkcinera DPS-a Svetozara Marovića i Budvanina Ljuba Rađenovića, oca bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića.

Sudi mu se u podgoričkom Osnovnom sudu, zbog optužbe da je od Marovića uzeo 890.000 eura, a od Rađenovića 20.000 nudeći im pomoć u istragama koje je Specijalno tužilaštvo vodilo protiv članova porodice Marović i Lazara Rađenovića.

Mujović je u sudnici priznao da mu je Marović u kancelariji dao 50.000 eura, pa da su mu mjesec dana kasnije još 200 ili 250.000 eura predali njegovi tjelohranitelji Nenad Krstajić i Vladimir Prelević.

Tvrdi da se to nije radilo da bi on olakšao položaj članovima porodice Marović u istragama za budvanske afere za šta je optužen, već da bi se zataškalo postojanje milionskog računa Marovića u Švajcarskoj.

Negirao je i drugi dio optužnice da je od Ljubomira Rađenovića uzeo novac da bi pomogao njegovom sinu, Lazaru koji je takođe osuđen za zloupotrebu položaja. Mujović tvrdi da je tih 20.000 eura bilo potrebno za neko vještačenje. On je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije.

Rađenović je osuđen zbog namještanja licitacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta na brdu iznad Budve i nedozvoljenog držanja oružja.

U Specijalnom tužilaštvu priznao da je zloupotrijebio položaj u pet poslova kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona, ali da novac nije uzimao za sebe.

Bonus video: