Šest loših navika kojima ćete otjerati svakog partnera

118 pregleda 3 komentar(a)
veza, svađa, Foto: Shutterstock
veza, svađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2016. 11:14h

Loše navike jednog od partnera u vezi dovode do čestih svađa, a moguće i do prekida. Preispitajte svoje ponašanje i pokušajte ne raditi stvari koje nerviraju druge.

U nastavku je šest loših navika koje mogu dovesti do problema u vezi.

Loša lična higijena

Kada je u pitanju lična higijena, neki ljudi su previše opušteni. No, svaka žena i muškarac koji imaju društveni život, pa onda i ljubavnu vezu, trebali bi imati na umu da je lična higijena nešto to nikada ne bi smjeli zapostaviti.

Mljackanje hrane

Sljedeći put kada budete nešto govorili dok su vam usta puna hrane ili dok se pri svakom zalogaju budete oblizivali, malo razmislite. Vjerojatno mislite da je to vaša navika, ali stavite se u situaciju osobe koja je pored vas. Bi li vas to živciralo?

Ostavljanje prljavog suđa u sudoperi

Možda nije problem ostaviti koju prljavu šoljicu u jutarnjoj žurbi, ali navika ostavljanja prljavog suđa nekoliko dana u sudoperi jako je loša stvar. Osim što se mogu kuhinjom širiti neugodni mirisini, zbog te loše navike iznerviraćete partnera s kojim dijelite životni prostor.

Puštnje brade

Da, žene vole muškarce s bradom, ali postoji granica. Nije seksi kada vam brada izgleda kao da ste beskućnik. Koliko je odvratno kada se u njoj skupljaju komadići hrane? Održavajte bradu i držite je u nekim granicama.

Ostavljanje dlačica u umivaoniku nakon brijanja

Jednostavno odvratno! Isto vrijedi i za žene kada se briju pod tušem. Jednostavno, počistite za sobom!

Oralna higijena

Niko se ne želi ljubiti s pepeljarom. Niti s nekim ko ima loš zadah. Perite zube, perite zube i perite zube! I redovno idite kod stomatologa na kontrolu. Uostalom, i vaše zdravlje je u pitanju, piše cheatsheet.com.