Uhapšen Albanac: U patosu automobila krio 24 kilograma skanka

"Vozilom marke „Daimler chrysler“, albanskih registarskih oznaka, upravljao je I.B. (55) iz Fiera, državljanin Republike Albanije", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina
1 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava policije
Skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.12.2016. 14:55h

Ulcinjska policija iz Odjeljenja granične bezbjednosti i carinici su u saradnji sa albanskom policijom na graničnom prelazu Sukobin-Murićani u jednom vozilu otkrili 24 kilograma skanka.

U zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina saopšteno je da se sumnja da je skank bio namijenjen krijumčarenju preko granica naše države u zemlje Evropske unije. Tom prilikom je uhapšen albanski državljanin.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin, a u saradnji sa službenicima policije Republike Albanije, su na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, u vozilu, prilikom ulaska u našu državu iz Republike Albanije, otkrili 24 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju preko granica naše države u zemlje Evropske unije. Jedno lice koje je albanski državljanin, je lišeno slobode. Naime, policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinski službenici Carinske ispostave Sukobin su juče, 22.12.2016. godine oko 16,30 časova, kontrolisali vozilo i lice koje je upravljalo vozilom kojim je na GP Sukobin pristupilo graničnoj kontroli. Vozilom marke „Daimler chrysler“, albanskih registarskih oznaka, upravljao je I.B. (55) iz Fiera, državljanin Republike Albanije", navodi se u zajedničkom saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su prilikom vršenja poslova graničnih provjera i kontrole policijski i carinski službenici pregledom vozila pronašli i oduzeli 28 PVC pakovanja sa 24 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koje se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana - tipa skank, koja se nalazila upakovana u specijalno napravljenim bunkerima u patosu vozila.

"Kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici, upućuje na sumnju da je skank bio namijenjen krijumčarenju iz Republike Albanije preko Crne Gore, radi dalje prodaje u zemlje Evropske unije. Shodno Protokolu o radu na zajedničkom prelazu Sukobin – Murićani, lice, vozilo i biljnu materiju su preuzeli policijski službenici Republike Albanije radi procesuiranja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: