Stijepović u dopisu o Kupačici: Nema rješenje za uklanjanje

Stijepović je dodao i da je za čuvanje takvih dokumenata, u opštinskim propisima utvrđen rok čuvanja od 10 godina
161 pregleda 2 komentar(a)
Kupačica, Foto: Luka Zeković
Kupačica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.12.2016. 20:30h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović rekao je da u arhivi Glavnog grada ne postoji odobrenje, odluka ili bilo kakvo drugo rješenje za uklanjanje i premještanje skulpture Kupačice i luka s reljefima sa fontane iz parka Ivana Milutinovića, u noći između 7. i 8. juna 2000. godine.

To je u dopisu odgovorio sudu, u postupku u kome autori skulpture, braća Svetomir i Svetozar Radović, traže milion i po eura zbog uklanjanja Kupačice preko puta državne Skupštine.

Stijepović je dodao i da je za čuvanje takvih dokumenata, u opštinskim propisima utvrđen rok čuvanja od 10 godina.

Suđenje je juče odloženo za 9. februar, jer se na suđenju nije pojavio svjedok Ranko Ivanović, direktor Elevatora, koji treba da kaže ko mu je naredio da ukloni Kupačicu.

Njegov punomoćnik advokat Miloš Vučeljić rekao je da je bolestan, ali da se svakako neće pojaviti ni ubuduće i tražio da sutkinja Dijana Rovčanin povuče predlog za njegovim saslušanjem.

Svetozar Radović je insistirao da se Ivanović sasluša, navodeći da je nevjerovatno da na takav način ponižava i sud i sve stranke u postupku.

Svetozar Radović ranije je povukao predlog da se kao svjedok poziva tadašnji gradonačelnik Miomir Mugoša, s obzirom da se ni nakon više poziva nije odazvao: “Niti će se odazvati pozivu suda”.

Kupačica, kako su Podgoričani prozvali skulpturu originalno nazvanu Čežnja, uklonjena je 2000. godine, odmah nakon dolaska nove gradske vlasti na čelu sa Mugošom.

Bonus video: